De zeer succesvolle zangeres Adele wil haar naam vast laten leggen als handelsmerk. De 24-jarige Britse ster heeft een aanvraag gedaan bij de Britse Intellectual Property Office, om een en ander te bewerkstelligen. Adele maakte zich zorgen dat haar naam zonder haar goedkeuring gelinkt zou kunnen worden aan produkten. In een publicatie in een Britse krant is te lezen dat ze niet wilt dat iemand haar naam misbruikt om er winst mee te maken. Als het lukt dan zou Adele stappen kunnen ondernemen tegen een ieder die haar naam gebruikt om een produkt te verkopen waar ze niet achter staat, bijvoorbeeld parfum of sieraden.

Zangeres Beyoncé Knowles probeerde haar dochter’s naam, Blue Ivy, te laten registreren als handelsmerk, dit zonder resultaat. Beyoncé en haar man Jay-Z kregen op 7 januari een dochter en kort daarna deden ze via Beyoncé’s bedrijf BGK Trademark Holdings een aanvraag bij de U.S. Patent and Trademark Office through Beyoncé’s company BGK Trademark Holdings.

Deel: