Op 23 januari 2013 komt het nieuwe album van Steve Lukather uit. Nu kennen we Lukather vooral van zijn hits “Africa” en “Rosanna” uit de tijd dat hij nog de zanger/gitarist was van Toto maar sinds zij vertrek uit deze band heeft hij solo ook beslist niet stil gezeten. ‘Transition’ is alweer het 8ste album dat hij onder eigen naam uit zal brengen.

‘Transition’ is weer een lekker rockalbum geworden dat niet zal misstaan in de platenkast van elke willekeurige rockliefhebber. Zelf zegt Lukather over het album: “Ik zou graag zeggen dat dit het beste album is dat ik ooit heb gemaakt, maar dat is een cliché. Maar ik denk dat ik mijn doelstelling heb gerealiseerd, dus wil ik zeggen dat ‘Transition’ misschien wel de beste weerspiegeling is van wie ik ben in 2012.”

Zocht Lukather op bijvoorbeeld ‘All`s Well That Ends Well’ nog zijn eigen geluid op, op deze nieuwe schijf ben ik geneigd te denken dat hij terug grijpt naar Toto. Totaal niets mis mee want deze manier van muziek maken past hem als een handgemaakt Italiaans maatpak. Het zal misschien wel te maken hebben dat het album onder andere opgenomen is tijdens de breaks gedurende de Toto Reunion Tour. Het is een album vol herkenning en toch vernieuwend, waardoor het nergens verveeld. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar zijn concert op 26 maart 2013 in Paradiso. Degene die daar niet bij kunnen zijn, een dag later speelt hij in de Mezz in Breda. (8/10) (Mascot Records)

 

Deel: