De platenmaatschappijen Mucho Dinero en Top Notch brengen gezamenlijk de eerste single van DJ Drivah uit. Mucho Dinero, de platenmaatschappij van Nederlands hiphop-fenomeen Rotjoch, heeft het afgelopen anderhalf jaar veel succes geboekt met het verschijnen van de mixtape ‘Hindabuilding!’ van HydroBoyz. De mixtape, bestaande uit 19 nummers, sloeg enorm aan. Vooral de hit ‘Hindabuilding’ werd een van de meest gedraaide clubtracks van 2012.

De succesvolle mixtape, ‘Hindabuilding!’, heeft geresulteerd in veel boekingen, waardoor de Hydroboyz meer dan 50 optredens in een jaar tijd hebben gedaan. Dit succes is mede te danken aan de vaardigheden van DJ Drivah. Drivah was dit jaar genomineerd voor de State Award ‘Beste DJ’. Naast zijn werk voor Hydroboyz heeft hij zichzelf weten te ontplooien tot een vaste waarde in diverse clubs en poppodia in het binnen- en buitenland. Drivah heeft in Nederland zijn opwachting al gemaakt op vele succesvolle clubavonden zoals Bawz (Club Air), Encore (Melkweg) & Bassline (Paradiso). Door vele optredens en verschenen mixtapes zijn diverse collega-DJ’s enthousiast geworden over zijn werk. “Ik ben heel erg fan van zijn mixtapes!”, aldus the Flexican. Zijn stijl varieert van Hip Hop, R&B, Trap tot Eclectic met een vleugje Dancehall. DJ Drivah wil in 2013 veel solo-werk gaan droppen, onder andere in samenwerking met jonge getalenteerde MC’s.

De debuutsingle, ‘Pony Pak’, is geproduceerd door DJ Drivah & beatmaker Fresh Prince. Op deze single werkt Drivah samen de rappers Scarface, MocroManiac & Rasskulz. De drie gastartiesten komen allemaal uit een andere populaire hiphop-groep die de Bijlmer rijk is: Scarface is een van de leden van GreenGang, MocroManiac is onderdeel van de Hydroboyz en Rasskulz maakt naam met de Gooise Goons. De bijbehorende clip, opgenomen in de Bijlmer, is geschoten door 50mm en geregisseerd door Rotjoch.

Naast de eerste single van DJ Drivah staat er nog meer op de planning wat betreft de samenwerking tussen Rotjoch en Kees de Koning. “Er komt een album van Hydroboyz in 2013”, vertelt Rotjoch, “We gaan gezamenlijk deze plaat uitbrengen onder Mucho Dinero / Sony ATV & Top-Notch / Universal.” Kees de Koning ziet de samenwerking met Rotjoch als een grote eer: “Ik ben een grote fan van Hydroboyz en ik bewonder de passie waarmee Rotjoch te werk gaat. Ik heb heel veel respect voor de manier van werken bij Mucho Dinero, ik vind het daarom fijn om een samenwerking aan te gaan.”

Deel: