De musicalbewerking van de bekroonde Amerikaanse klassieker Love Story is vanaf komende herfst te zien in een geheel nieuwe versie als reizende theaterproductie. Na een succesvolle periode op West End is Love Story op dit moment te zien in Philadelphia, alwaar de musical een regelrechte hit is. Intiem, puur, romantisch en recht in het hart. “Echte liefde betekent nooit te hoeven zeggen dat het je spijt”. Freek Bartels gaat in de Nederlandse versie de mannelijke hoofdrol van rechtenstudent Oliver spelen. Er worden momenteel audities gehouden voor de andere rollen. De regie is in handen van Paul Eenens en de vertaling wordt gemaakt door Jan Rot. Love Story werd eerder aangekondigd als vaste bespeler van het Beatrix Theater in Utrecht. Vanwege het succes van The Little Mermaid werd besloten om Love Story uit te stellen naar de herfst van 2013, vanaf oktober is Love Story te zien in theaters door heel Nederland.

Love Story gaat over de rechtenstudent Oliver, die uit een rijke familie komt, en verliefd wordt op Jenny, muziekstudente en afkomstig uit een arbeidersgezin. De twee besluiten om te trouwen tegen de wil van de vader van Oliver. Jenny geeft haar eigen droom om concertpianiste te worden op om Oliver te kunnen onderhouden tijdens zijn studie. Die beslissing brengt haar in conflict met haar liefhebbende vader. Na zijn afstuderen sluit Oliver zich aan bij een advocatenkantoor in New York en het paar besluit om een kind te krijgen. Wanneer dit niet meteen lukt, bezoekt Jenny een dokter. De volgende dag valt hun wereld uiteen…

De musical is geschreven door Stephen Clark met muziek van Howard Goodall. Clark en Goodall zijn beiden verantwoordelijk voor de teksten. De film van Arthur Hiller uit 1970 maakte Ryan ‘O Neal en Ali MacGraw wereldberoemd. Schrijver Erich Segal schreef het verhaal als filmscript maar bracht het desondanks eerst uit in best selling boekvorm. De film werd genomineerd voor zeven Academy Awards en won er een voor Beste Filmmuziek, daarnaast won de film vijf Golden Globes.

In 2008 was Freek te zien als Enjolras in de musical Les Misérables, waar hij een John Kraaijkamp Award voor Aanstormend Talent mee won. Daarnaast speelde hij de hoofdrol in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Ook was hij naast Simone Kleinsma en Stanley Burleson te zien in Sondheim In Songs in het M-Lab en de musical Petticoat. Afgelopen jaar was Freek te zien in het televisieprogramma de Beste Zangers van Nederland. Freek Bartels was eerder te zien in de ‘feel everything’ musical Next to Normal en speelde onlangs een aantal speciale voorstellingen van The Normal Heart.

Deel: