Op 30 november kwam het nieuwe album ‘Rijstwafels met Pindakaas’ van Herberg De Troost uit. Herberg de Troost is een muziekcollectief waar o.a. Jack Poels en Tren van Enckevort van Rowwen Hèze onderdeel van zijn. In 2009 bracht de band haar eerste cd ‘Langs de Weg’ uit.

De tweede cd van Herberg De Troost, waarop Jack Poels in tegenstelling tot Rowwen Hèze in het Nederlands te horen is, vertelt het verhaal van een zoektocht door de Utrechtse binnenstad op een koude eerste kerstdag. Een maaltijd werd niet gevonden. Liefde wel.

Jack Poels vertelt: ‘De kasten van het appartementje op de Oudegracht waren leeg. Er stond alleen nog ’n aangebroken pak rijstwafels en ’n half potje pindakaas van de vorige keer. Na ’n vergeefse strooptocht langs alle eetgelegenheden in Utrecht werd dat het kerstmaal voor die dag, want Utrecht bleef gesloten als een oester. Uiteindelijk verdween de honger en stilde de liefde alle trek.’

Herberg De Troost heeft afgelopen zomer het nieuwe album opgenomen en is ingespeeld door het bekende Herbergcollectief dat bestaat uit Jack Poels, Tren van Enckevort, Skinnie, Mo’Jones en Sjoerd Rutten. Volgens producer Tren van Enckevort was het een rare gewaarwording: kerstbellen in de zomer. Toch lukte het de band om een echte warme kerstplaat te maken. Maar misschien is de cd nog wel veel meer: een soundtrack bij warmte. In alle opzichten.

‘Rijstwafels met Pindakaas’ vormt de leidraad voor de concerten in de Norbertuskerk van Horst in december. Tussen 13 december en 26 december is de band maar liefst 10 keer live te bewonderen waarvan er al negen shows zijn uitverkocht.

Deel: