Op maandag 10 december worden live showcases van de veelbelovende Nederlandse bands Daily Bread en Avant La Lettre opgenomen voor het televisieprogramma Ziggo Live. Je kunt hier gratis bij aanwezig zijn! De locatie van de optredens is Club Ziggo, gelegen in de Ziggo Dome. In deze intieme locatie wordt op periodieke basis een tweetal bands, uit binnen- en buitenland, voorgesteld aan een select publiek. De showcase optredens worden gefilmd en komen beschikbaar via Ziggo Video on Demand en (deels) Youtube. Inmiddels zijn er al afleveringen opgenomen met onder andere The Jon Spencer Blues Explosion (USA), Moke (NL), Anne Soldaat (NL) en We Are Augustines (USA).

Wil je de opnames met Daily Bread en Avant La Lettre? Ga dan naar http://www.ziggo.nl/ziggolive en zet jezelf met je vrienden op de gastenlijst! Let op: de deuren van Club Ziggo gaan om 19.30 uur open.

Januari 2013 verschijnt In My Time, de tweede plaat van AVANT LA LETTRE. De Amsterdamse band slaat met dit album een nieuwe weg in, nog geen jaar na de release van het goed ontvangen debuutalbum Belief. (Zo is liedje Magic bijvoorbeeld genomineerd voor de 3voor12 single van het jaar verkiezing op 3FM.) “In My Time is onmiskenbaar een popplaat, maar tegelijk wringen de nummers ook,” vertelt zanger/gitarist Lauren Radstake over het nieuwe album. Direct na de release van het debuut begon hij al met het schrijven en opnemen van het nieuwe werk. “In My Time klinkt hierdoor erg urgent en vooral fris,” aldus Radstake. 23 januari wordt het nieuwe album gepresenteerd in Paradiso, het startsein voor een club- en festival tour in Nederland die het grootste deel van 2013 in beslag zal nemen. Maar de primeur is voor Club Ziggo, op 10 december!

De releasedatum was vastgesteld, de demo’s waren opgenomen en de studio was reeds gehuurd toen DAILY BREAD besloot dat het nieuw uit te brengen album helemaal anders moest. Exemplarisch voor de band die zich, na het succes van debuutalbum Well You’re Not Invited opnieuw wilde uitvinden. Een toetsenist kwam bij de band en door zijn inbreng kreeg Daily Bread hernieuwde energie. Alle oude demo’s werden weggegooid, de studio gecanceld en nieuwe ideeën verschenen op tafel. Het resultaat is het ijzersterke album Iterum. Het nieuwe geluid werd gewaardeerd door de landelijke muziekpers en 3FM riep Daily Bread in mei uit tot Serious Talent. In januari 2013 speelt de band op het belangrijke showcasefestival Eurosonic in Groningen, maar een maand eerder dus al in Club Ziggo!

Deel: