Gerard Joling droeg tijdens zijn bijzondere optreden voor de benefietshow ‘Sta op tegen kanker’ op woensdag 28 november een prachtig T-shirt dat hij speciaal heeft laten maken voor deze avond. Dit T-shirt is handgemaakt door Hanna Suurland, de styliste van Gerard Joling en bevat honderden echte Swarovski kristallen. Er zijn zoveel reacties binnengekomen met de vraag of dit T-shirt te koop is, dat Gerard Joling het T-shirt ter beschikking heeft gesteld voor een veiling. De opbrengst komt geheel ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

Gerard Joling zong tijdens het televisieprogramma een nummer voor Anneke Rootlieb, één van zijn beste vriendinnen die vorig jaar overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker. “Met Anneke in gedachten zong ik het nummer ‘Alsof je bij me bent’, geschreven door John Ewbank”, aldus Gerard Joling. “Het gaat over iemand die je verloren hebt. Veel mensen zullen zich in de tekst herkennen. Ik heb helaas al veel meer vrienden verloren door kanker. Zelfs mensen van rond de dertig. Daarom deed ik mee aan het programma Sta op tegen kanker. We moeten het groot aanpakken en met zijn allen kankeronderzoek steunen. We kunnen naar de maan vliegen en naar tien kilometer diepte duiken. Maar wat is nou belangrijker? Kanker is volksziekte nummer één. Dus laten we allemaal helpen, er is nog zoveel onderzoek nodig. Ik stel het T-shirt graag ter beschikking voor een veiling, omdat het bedrag dat het T-shirt op gaat brengen voor KWF Kankerbestrijding absoluut goed terecht komt.”

Deel: