Solar Weekend start de voorverkoop van de eerste tickets op donderdag 29 november om 12:03 uur precies. Hét creatieve crossoverfestival vindt komend jaar plaats op 2, 3 en 4 augustus. Ook kunnen alle creatieven zich weer aanmelden om mee te bouwen aan Solar Weekend 2013. Aan de hand van het thema ‘Het Experiment’ kunnen tot 1 januari concepten worden opgestuurd naar organisator Extrema. Het festival is al drie jaar achter elkaar uitverkocht.

Op 2, 3 en 4 augustus 2013 vindt bij het recreatiewater ‘De Weerd’ in Roermond alweer de negende editie van Solar Weekend plaats. Solar Weekend is misschien wel één van de meest creatieve crossoverfestivals van Europa. Het festival presenteert een uitgebreide line-up met allerlei verschillende muziekstijlen. Maar Solar is meer dan muziek alleen: een totaalbeleving van muziek, hedendaagse kunst en theater; een heel weekend lang.

De allereerste tickets van het festival gaan donderdagochtend 29 november om 12:03 uur precies in de verkoop. Solar’s Holiday- en Weekendtickets kosten respectievelijk €115,- en €75,-. Dagtickets zijn ook beschikbaar voor €49,- per dag.

Solar Weekend werkt jaarlijks met een thema. Dit jaar is dat ‘Het Experiment’. Het festival daagt creatieven en kunstenaars uit om interactieve concepten te bedenken rondom dit thema. Hierbij kun je denken aan een spel, een interactieve kunstinstallatie, wetenschappelijke proefjes of koken met Solar-bezoekers. Een creatief idee indienen voor Solar Weekend 2013 kan op www.solarweekend.com tot 1 januari 2013.

Solar Weekend werkt sinds vorig jaar met het ‘trash-concept’, waarbij campinggasten die netjes hun rotzooi opruimen een exclusieve Solar-sleutelhanger met persoonlijke code ontvangen. Deze persoonlijke code is goed voor 5 euro korting bij aankoop van een Holiday-ticket.

Extrema benadrukt de aanwezigheid van malafide ticketaanbieders op de online markt en waarschuwt voor valse en doorgaans veel te dure kaarten! Check op Weetwaarjekoopt.nl waar je je kaarten veilig kunt kopen: http://www.weetwaarjekoopt.nl/.

Deel: