30 jaar geleden uitte Danny in de show van Sonja Barend nog zijn zorgen over de arbeidsinspectie en dat zij zijn toekomst blokkeerden. Hij zou te jong zijn en teveel kapsones hebben. ‘Stom’, aldus de kleine Amsterdammer. Nu in de HMH, een volwassen geworden straatschoffie geeft  feest. En als je een party geeft nodig je je vrienden uit. Tijdens zijn  jubileumconcert met de titel “hoe ouder hoe gekker” kwamen tal van vakbroeders voorbij. Samen met Najib Amhali bracht hij een ode aan Ramses Shaffy.

De bijna drie uur durende avond was een aaneenschakeling van eerbetoon aan mensen die zijn carrière markeren. Met wie hij heeft samengewerkt of een inspiratie bron waren. Ciske was het begin, daarna volgde de musicals en ontvlamde de liefde voor het levenslied. De aanwezigheid van Roxanne en André Hazes jr zorgde voor de nodige emotie. Net als zijn lied van Antonie Kamerling, die hij goed kende uit zijn tijd bij All Stars. De sfeer ademde de jaren ’80. Het publiek was enthousiast. Danny dankbaar. Hoewel sommige bezoekers toch meer nummers van Danny zelf had willen horen. Persoonlijk vond ik de mix van eigen nummers en covers, oud en nieuw repertoire en de afwisseling van solo’s, duetten en gastoptredens een aangename mengelmoes.  De energieke showman zorgt, samen met een grote live orkest, voor de nodige muzikale vonken. De inbreng van zoontje Davy als DJ bij de opening en dochter Bo als danseres bij ‘mijn meissie’, maakte het extra persoonlijk. Danny, proficiat.

Deel: