Jaya the Cat is een band die al tijdje op mijn lijst stond om te bezoeken. Op zaterdag 17 november kwam het er dan eindelijk van, in de Supermarkt te Den Haag. Onderweg vanuit het zuiden reed ik voorbij het ADO stadion waar nog net de laatste minuut gespeeld werd tegen PSV. De lampen zie je van verre de hemel verlichten, zouden het Philips lampen zijn die daarin zitten?

Aangekomen bij de Supermarkt krijg ik direct weemoed naar mijn 20-er jaren, deze locatie doet mij denken aan onder andere de Extase te Tilburg en Altstad te Eindhoven.. Wat is dit een leuke zaal zeg! Klein, knus, vriendelijk en vol met mensen die allemaal een dik feest komen vieren. Het voorprogramma werd verzorgd door de Scheveningse band Pinata en het uit Hamburg komende Urban Majik Johnson. Pinata bracht een vrolijke mengeling van Incubus en RHCP en reggae.
Californische klanken kwamen vanaf de bühne in een strak en mooi afwisselde set.

Urban Majik Johnson was een beetje de vreemde eend in de bijt waar men even aan moest wennen. De band noemt hun genre zelf; CyberVoodooFunkStonerHardcoreReggae.. dus. De rauwe stem van de bassist/ zanger was apart en misstaat niet, de drummer is een ware artiest achter zijn instrument waardoor het publiek al snel mee ging in de sound. Jaya the Cat is dan misschien niet 100% Nederlands maar dat mogen zij van mij part wel als stempel meekrijgen. De energie die deze band op het podium levert is ongekend. Met de buitengewoon charismatische zanger Geoff Lagadec aan het front is de band een plezier om naar te kijken en luisteren.

Naast Geoff staan nog vier leden die niet minder bijzonder zijn, allen hebben ze een meerwaarde aan het optreden. Alle nummers passeerde de revue en de zaal ging uit hun dak, gelukkig was er een etage waaruit ik mijn foto’s kon maken. Als ik bij het podium was gaan staan was ik nu zo blauw als een smurf. Al met al een geweldige avond en een geweldig optreden, ik vind dat deze band snel een tour door heel Nederland moet gaan aandoen.

Deel: