Op 17 november verschijnt de nieuwe single van Adam Ant uit, Cool Zombie, zijn eerste in 17 jaar. “The first single doesn’t sound like anything else I’ve done before, so hopefully it won’t be boring”, aldus Ant. Een nieuw dubbelalbum Adam Ant Is the Blueblack Hussar in Marrying the Gunner’s Daughter staat gepland voor 21 januari 2013. Aan het album werken onder meer mee Boz Boorer (Morrissey), Andy Bell (Oasis), Chris Mc Cormack (3 Colours Red) en de gitarist van The Ants, Marco Pironni, mee.

Adam Ant is een van de kleurrijkste muzikanten die Engeland heeft voortgebracht. Begin jaren 80 zorgde hij voor een ware Antmania en scoorde hij wereldhits met “Stand and Deliver”, “Prince Charming”, “Goody Two Shoes” en “Puss ‘n’ Boots”. Midden jaren 90 stortte Ant zich op zijn acteercarierre. Hij publiceerde een aantal jaren geleden zijn openhartige autobiografie “Stand and Deliver” waarin hij onder meer zijn manisch depressieve periodes beschreef. Onlangs maakten Jamie Reynolds, bassist van de Engelse band Klaxons, en de legendarische Britse regisseur Jack Bond de documentaire The Blueblack Hussar over het Engelse pop icoon. Voor de film is Ant ruim een jaar gevolgd. De voorbereidingen van zijn come back tour en de opnames van zijn nieuwe album staan centraal.

Adam Ant speelt met zijn band The Good the Mad & The Lovely Posse op 7 december in Antwerpen (Zappa World), 8 december Roermond (ECI Cultuurfabriek) en 9 december in Haarlem (Patronaat).

Deel: