Als officieuze opening van het Le Guess Who? Festival komt de Canadese saxofonist Colin Stetson naar Poppodium EKKO. Op dinsdag 27 en woensdag 28 november zal de bassafoxonist een optreden verzorgen. Bezoekers met een Le Guess Who?-passe-partout hebben gratis entree. De optredens in EKKO zijn Stetson’s enige in Nederland tijdens deze tour.

Colin Stetson heeft een CV waar je alleen maar van kan dromen. Deze basssaxofonist is tourend bandlid van Bon Iver en Arcade Fire en werkte in de studio en op het podium samen met tientallen artiesten, waaronder Tom Waits, TV On The Radio, LCD Soundsystem en The National. Maar ook solo releasde hij meerdere albums en opende hij voor Godspeed You! Black Emperor. Stetson kan, door gebruik te maken van circulaire ademhaling, langdurig luid spelen. Zijn buitengewone vaardigheden zullen je hoogstwaarschijnlijk verbazen en hypnotiseren. Voor liefhebbers van onder andere Mats Gustafsson en Peter Brötzmann. Ondanks het feit dat het Le Guess Who? festival eigenlijk pas op donderdag begint, zijn de concerten van Colin Stetson geboekt in samenwerking met het festival. Hierdoor mogen passe-partouthouders ook gratis naar de shows. Losse tickets voor de show gaan weg voor 15,00 euro per stuk.

Foto (c) Scott Irvine

Deel: