BIRD is dé Rotterdamse club voor jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe electronica. Met op woensdag 28 november de Britse soulzangeres Alice Russell op het podium. Alice Russell groeide op in het oosten van Engeland. Hoewel haar muzikale carrière begon in het kerkkoor waar haar vader organist was, heeft Alice zich toch het meest laten beïnvloeden door wat ze buiten de kerk deed, namelijk luisteren naar gospelmuziek en soulartiesten zoals Stevie Wonder en Aretha Franklin.

De soulzangeres is echt bekend geworden door haar bijdragen aan de platen van Quantic, TM Juke en Nostalgia 77. In 2006 heeft Alice samen met haar muzikale soulmate TM Juke de hele wereld over gereisd voor verschillende optredens in Europa, Australië en de Verenigde Staten. In de zomer van datzelfde jaar werd ze door Daddy G van Massive Attack uitgenodigd om te zingen op het hoofdpodium van muziekfestival The Big Chill. Daarnaast heeft ze opgetreden als support act voor Lonnie Liston Smith, Femi Kuti en De La Soul en deelde ze tijdens het Midem Music Conference in Cannes 2007 het podium met Amy Winehouse.

Haar laatste eigen album, Pot of Gold, is al een tijdje terug verschenen, maar Alice heeft niet stil gezeten. Haar nieuwste plaat, waarvoor ze weer samenwerkte met TM Juke, wordt begin 2013 verwacht. Vanavond geeft ze alvast een voorproefje: verwacht intense soul met invloeden van Minnie Ripperton, Eva Cassidy, Chaka Khan en Jill Scott.

Deel: