Armin van Buuren, die afgelopen maand de nummer één DJ plek van de DJ Mag Top 100 heroverde, heeft zojuist de 7de editie van zijn A State of Trance Classics reeks uitgebracht. Een compilatieserie die al 6 jaar bestaat, met op iedere 4 CD Box 36 klassiekers.

Een perfecte manier om de jongere generatie van dance liefhebbers kennis te laten maken met de tracks die de dance scene hebben doen groeien tot de wereldwijde beweging die het vandaag is, brengt A State of Trance Classics Vol.7 alleen de grootste tracks uit het trance en dance genre. Voor iedereen die al langer op de dansvloer staat, brengt het album een reeks hoogtepunten uit de ‘goeie, ouwe tijd’ van de Electronic Dance Music. A State of Trance Classics Vol.7 staat boordevol moeilijk te vinden, toonaangevende classics, die in de afgelopen 15 jaar allemaal hun steentje hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de dance.

Armin: ”Het is ons wederom gelukt om de rechten van nog veel meer classics te clearen en zo deze prachtige stukken van de dance geschiedenis in leven te houden. Ik probeer altijd de hoogste kwaliteit masters te vinden, maar het zal je verbazen hoe lastig dit is. Sommige van deze klassiekers komen zelfs van hun originele DAT opnames. Ik hoop dat we deze nog vele jaren kunnen koesteren.”

Armin’s A State of Trance radioshow, dat al bijna 12 jaar en 600 episodes bestaat, heeft de populaire DJ geïnspireerd een officiële album serie te starten met alleen maar klassiekers. De eerste volume van A State of Trance Classics werd in 2006 uitgebracht, en bracht sindsdien met ieder nieuw album 36 classics.

Deel: