In America is het dit weekend te doen. In het Limburgse wel te verstaan. Een volledig uitverkocht weekend biedt zo’n 20.000 bezoekers een langweekend vol met muziek. Gastheer Rowwen Hèze kent al jaren een succesvolle afsluiting van de feesttententour. BZB en de Blackcorner Boogieband zijn geen verrassingen als het gaat om de openingsact. Dat spreekstalmeester Emil Szarkowicz ook een nootje meespeelt op de viool ook niet. Wel bijzonder is het gastoptreden van Joan Franka. Uiteraard met tooi vertolkte ze haar nummer ‘You and Me’.

Dit zal de eerste keer zijn geweest dat ze haar lied zong voor zoveel blote buiken. Samen met Jack Poels zong ze het duet ‘Liefde’. De muzikale show met aandacht voor oude en nieuwe nummers, kende ook een fraaie visuele show. Zowel een doordacht lichtplan als de noeste arbeid van Louk Voncken zorgende voor sfeervolle passende beelden. Vrijdag zit erop. Met nog een avond en een martinee op zondag zal het nog wel even druk blijven in het anders zo rustige America.

Deel: