In Nederland is hij nog niet zo heel erg bekend, maar in Japan, waar hij vandaan komt kan hij amper over straat. DJ Kentaro is een ware grootheid, sinds hij in 2002 als eerste Aziaat de DMC World DJ Championships won, met het hoogste puntenaantal ooit gehaald. Kentaro is nog steeds een van ’s werelds beste turntablisten en dat laat hij dan ook horen op zijn (pas) vierde album.

Kentaro is een ware specialist in het mixen van Hip hop, electro en drum ’n bass en niet voor niets werkte hij recentelijk nog samen met The Roots. Samenwerkingen is een specialiteit van Kentaro geworden, zo lijkt wel en ook op ‘Contrast’ zijn slechts 3 van de 10 tracks zonder toevoeging. Zo is ‘Kikkake’ al eerder uitegeven in samenwerking met Dj Krush, en werkt het Engelse Foreign Beggars mee op ‘Step in’. Nou ja, werkt mee, ik feite werkt Kentaro een beetje mee met de Foreign Beggars, want de track leunt meer naar het repertoir van de Britten dan naar dat van de Japanner. Hier heeft Kentaro zich waarschijnlijk laten overrompelen, want de ervaren Foreign Beggars hebben een reputatie als het gaat op samenwerkingen met anderen.

‘Contrast’ is een samenraapsel van serieus goed in elkaar gestoken tracks, maar van een samenhangend album is amper te spreken. DJ Kentaro zelf zou een perfecte artiest zijngeweest op het helaas ter ziele gegane Drum Rhythm Festival in Amsterdam, maar ook Lowlands zou plat gedraaid worden door de Japanner. Het album is een welkome afwisseling voor de platenkast en een overduidelijke show-off van wat de man kan. En dat is veel, alleen had hij voor een betere samenhang mogen zorgen. (6/10) (Ninja Tune)

Deel: