Dit jaar is het 40 jaar geleden dat de ‘King of rock & roll’ Elvis Presley op 10 juni 1972 optrad in het befaamde Madison Square Garden, New York. Om dit feit te vieren is er een anniversary editie uitgebracht met de titel ‘Elvis Presley: Prince from another planet, As recorded live from Madison Square Garden’. De box bevat 2 CD’s en een DVD. Op de CD’s staan de historiche middag- en avond optredens, op de DVD staat een – door een fan met de hand gefilmde – registratie van het middagoptreden en een 20 minuten durende persconferentie. Ook bevat de box een essay van Lenny Kaye, historicus en gitarist bij Patti Smith.

Van alle live concertopnames die door RCA zijn uitgebracht tijdens het leven van Elvis Presley, is geen een die meer van historische betekenis is dan zijn optredens in het Madison Square Garden, New York. Voor het eerst heeft RCA nu de optredens gecombineerd en in een box uitgebracht. De titel ‘Prince from another planet’ komt van een artikel in de New York Times met daarin de lovende kritieken voor de vier uitverkochte concerten (80.000 verkochte tickets) die Elvis in het Madison Square Garden gaf. De box is wereldwijd beschikbaar sinds 30 oktober.

Deel: