De Amsterdamse indie pop band Avant La Lettre heeft onlangs de opnamen van hun tweede album”In My Time” afgerond. Deze nieuwe plaat, die in januari via Rough Trade verschijnt, is de opvolger van het goed ontvangen debuutalbum “Belief” (februari 2012), dat hen naast veel positieve kritieken in de muziekpers en een plekje bij DWDD opleverde. “In My Time” werd afgelopen zomer door zanger/gitarist Laurens Radstake, gitarist/producer Martin Beusker en drummer Titus Zeldenrust in de Mailmen Studio in Utrecht is opgenomen.

Voorman Laurens vertelt hierover: “Anders dan bij de voorganger zijn we met weinig voorbereiding de studio ingegaan. We hadden louter schetsen van de nummers die tot een coherent album moesten verworden. We gaven onszelf twee maanden om met een afgemixte plaat weer uit de studio te komen. Op die manier is er weinig tijd voor reflectie en maak je op een andere manier keuzes. Je komt tot een soort kern van wat essentieel is. De plaat klinkt door deze werkwijze erg urgent en tegelijk ook fris.”

Op woensdag 23 januari zal “de tweede” in Paradiso worden gepresenteerd. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link. Niet alleen het album zal dan officieel het levenslicht zien, ook zal dan een nieuwe bezetting worden voorgesteld. Vervolgens volgt er een club- en festival tour.

Tot die tijd zijn de Amsterdammers eerst nog te zien als support act van Go Back To The Zoo. Speeldata zijn:

· 16-11-12: Groningen, Oosterpoort
· 17-11-12: Zwolle, Hedon
· 29-11-12: Breda, Mezz
· 30-11-12: Heerlen, Parkstad Limburg Theater

Deel: