Signed and Sealed in Blood, dat is de titel van het nieuwe album van Dropkick Murphys dat op 7 januari 2013 uitkomt via het eigen label Born & Bred Records in samenwerking met Cooperative Music. Het achtste album van het uit Boston afkomstige zevental is het tweede met producer Ted Hutt (Gaslight Anthem). Signed and Sealed in Blood is opgenomen in de Q Division studio in Boston en gemixed door Joe Chiccarelli (The White Stripes). Op het album horen we ook Winston Marshall van Mumford & Sons die banjo speelt op Prisoner’s Song. De basis voor deze samenwerking werd gelegd toen Dropkick Murphys dit jaar in Maine speelde op het rondreizende Gentlemen of the Road festival van Mumford & Sons.

‘We had such a great time writing our last album, Going Out In Style and we were excited to get back into the studio right away,’ zegt bassist en zanger Ken Casey. ‘Where Going Out in Style was a concept album—kind of intricate and difficult—this one is catchy, fun, and is gonna damage a lot of speakers.’

Sinds haar debuut in 1996 heeft Dropkick Murphys wereldwijd meer dan vier miljoen albums verkocht en samengewerkt met grote namen als Bruce Springsteen (op Going Out In Style) en Martin Scorsese, het nummer I’m Shipping Up to Boston werd gebruikt in The Departed. Signed and Sealed in Blood is de opvolger van het in 2011 verschenen Going Out In Style dat in Amerika op 6 binnenkwam in de Billboard Top 200. De hoogste albumnotering voor Dropkick Murphys ooit en het bewijs dat de keuze voor het eigen label Born & Bred Records een goede was. In oktober en november tourt Dropkick Murphys door Amerika en Canada en voor januari 2013 staan een reeks shows in Engeland gepland.

Deel: