Het solodebuut van singer-songwriter Christopher Owens komt uit op 14 januari 2013. Het album zal de titel ‘Lysandre’ dragen, vernoemd naar een meisje dat hij tijdens een festival in Frankrijk ontmoette. Inspiratie voor ‘Lysandre’ heeft Owens gehaald uit zijn ervaringen tijdens Girls’ eerste tour in de zomer van 2008. Owens beschrijft het aankomende album als: “A coming of age story, a road trip story, a love story.” 

Met Girls bracht Owens twee prachtige albums genaamd ‘Album’ en ‘Father, Son, Holy Ghost’ plus de EP ‘Broken Dreams Club-EP’ uit, allen jubelend ontvangen door de pers. Zo kreeg ‘Album’ van de Volkskrant vier sterren en schreven zij dat Girls een van de meest spraakmakende Amerikaanse indiebands van het moment is. Muziekblad OOR verklaarde dat Girls de meest natuurlijk klinkende band is, die ze de laatste jaren voorbij hebben zien komen.

‘Lysandre’ volgt Owens vanuit San Francisco – waar hij nog vol is van het schrijven van ‘Album’ – naar New York City en verder naar de Franse Rivièra – waar hij verliefd wordt op Lysandre – tot een melancholieke terugkeer naar huis. Het album eindigt in een prachtig gelede epiloog en is perfect omlijst door ingewikkelde instrumentatie, prachtige backing vocals en een boeiende productie. Owens’ persoonlijke songwriting staat centraal en levert een hartverscheurend verhaal over liefde, verlangen, vriendschap, avontuur en de opwinding van het vinden van een publiek voor zijn muziek op.

Naast zijn aankomende albumrelease is Owens het gezicht van de nieuwe print campagne van Saint Laurent Paris’ Spring/Summer lijn.

 

Deel: