Na een succesvolle start van het jazzseizoen presenteert Dizzy in november wederom een aantal bijzondere jazzconcerten. Zo zijn er in november optredens van het Sjoerd Dijkhuizen/Martijn van Iterson Kwartet, The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble, Finn Silver en Great Eyeballs. Daarnaast leidt Wilfried de Jong de maand op 6 november in met zijn jazzprogramma voor Radio 6.

Di. 6 nov.: Sjoerd Dijkhuizen/Martijn van Iterson Kwartet
De beste jazzmusici van Nederland in één band! Sjoerd Dijkhuizen is een tenorsaxofoongigant die al heeft gespeeld met talloze jazzgroepen waaronder New Cool Collective. Ook is hij vast lid van het Jazzorchestra of the Concertgebouw. Martijn van Iterson won al diverse prijzen waaronder de Bird Award en de Laren Jazz Award. Line-up: Martijn van Iterson: gitaar; Sjoerd Dijkhuizen: tenorsaxofoon; Joost van Schaik: drums; Frans van Geest: contrabas.

Di. 13 nov.: The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble (cd-release)
TMSRJME is ontsproten aan het brein van de jonge gitarist Reinier Baas. De band speelde al op podia als het Bimhuis, Paradox, LantarenVenster en het North Sea Jazz Festival. Deze avond presenteren ze hun tweede album, dat zeer toepasselijk Twee Twee (Even More Socially Relevant Jazz Music) heet. Verwacht ongewone en intelligente jazz met een attitude en flink wat humor. Line-up: Sean Fasciani: bas; Ben van Gelder: altsaxofoon; Reinier Baas: gitaar/composities; Mark Schilders: drums; Maarten Hogenhuis: altsaxofoon.

Di. 20 nov.: Finn Silver: Acoustic
Voor het in 2011 uitgebrachte debuutalbum Crossing The Rubicon, werkte Finn Silver samen met niet de minsten: o.a. drummer Richard Spaven en saxofonist Ben van Gelder. Na optredens in Paradiso, Billboard Tokyo en op North Sea Jazz Festival vond Finn Silver het tijd voor wat kleiners en daarom spelen ze dit najaar een klein aantal akoestische shows. Liedjes van Crossing the Rubicon in kleinere bezetting, andere uitvoering, nieuwe invalshoeken en frisse uitvalsbochten. Line-up: Jamie Peet: drums; Jeroen Vierdag: bas; Folkert Oosterbeek; keys, Fridolijn van Poll: zang.

Di. 27 nov.: Great Eyeballs
Zelden hoor je een band waar de interactie en het plezier zo van af spat als bij de Great Eyeballs. Denk aan dansbare grooves, snoeiharde pop en subtiele jazz. Hier spelen musici op het allerhoogste niveau. Line-up: Berthil Busstra: keys; Udo Pannekeet: bas; Marc Schenk: drums; Tim Langedijk: gitaar; Martin Verdonk: percussie.

Wilfried de Jong live at Dizzy
Op dinsdag 6 november presenteert jazzkenner en -liefhebber Wilfried de Jong zijn jazzprogramma voor Radio 6 live vanuit Dizzy. Van 19.00 tot 21.00 uur laat hij zijn favoriete platen horen: van oude obscure nummers en bekende klassiekers tot nieuw materiaal op het gebied van jazz, latin, soul en funk.

Do. 8 en 22 nov.: Latinsessies
Daarnaast presenteert Dizzy iedere tweede en vierde donderdag van de maand Nederlands enige echte latinsessie. Onder leiding van bassist Adinda Meertins (8 nov.) en drummer Mark de Jong (22 nov.) mixen verschillende muzikanten een muzikale cocktail van latinjazz, salsa en timba waarbij stilzitten onmogelijk is.

Wanneer: jazzconcerten: di. 6, 13, 20 en 27 nov. / latinsessies: do. 8 en 22 nov.
Aanvang: 21.30 uur
Waar: Jazzcafé Dizzy, ’s Gravendijkwal 127, Rotterdam
Toegang: gratis
Meer info: www.dizzy.nl

 

Deel: