“Thank you for coming out on a Wednesday night. We know you are the hardcore fans”. Danko Jones heeft er zin in. De zanger/gitarist van de gelijknamige band uit Toronto, Canada, beschouwt Amsterdam als een tweede huis, sinds hij vier jaar geleden een paar maanden in de stad woonde. Danko Jones speelt graag in Nederland en de liefde is wederzijds. De band wordt op handen gedragen in een druk, maar niet uitverkochte Melkweg.

“Close your eyes and trust the band on the stage to bring you real Rock and Roll”, roept Danko Jones. En vanaf het eerste nummer is dat wat de band doet, een ijzersterke live-act neerzetten. Naast nummers van het laatste album, Rock and Roll is Black and Blue, worden ook nummers van de zes voorgangers gespeeld, tot grote vreugde van het publiek, dat tot ver achter in de zaal roept, scandeert en alles meezingt.

Als bij het nummer Caddilac drummer Atom Willard zijn snare doormidden slaat, moet het nummer opnieuw worden begonnen en is er wat verwarring op het podium, Jones mist een riff en de rest van de band de inzet. De rest van de avond is een blik tussen Jones en bassist John ‘JC’ Calabrese genoeg voor een perfect getimede inzet. Willard, die sinds vorig jaar drummer Dan Cornelius vervangt, past goed in de energie van de band en krijgt alle ruimte voor een solo in Full of Regrets.

Na twee nummers van Below the Belt in de toegift, met een lekker citaat van Black Sabbath’s Iron Man tijdens I Think Bad Thoughts, besluit de band naar traditie met Mountain en kan het publiek na een portie vette Rock&Roll weer tevreden huiswaarts keren.

Foto’s (c) Frank Dijkgraaf

 

Deel: