Komend voorjaar mogen we eindelijk weer eens een rockalbum van Rod Stewart gaan verwelkomen. Het zal Stewarts eerste rockalbum zijn sinds de release van ‘Still the Same…Great Rock Classics of Our Time’ (2006) en het eerste nieuwe materiaal sinds ‘Human’ (2001). Recentelijk bracht hij zijn autobiografie getiteld ‘Rod: The Autobiography’ op de markt en op 30 november verschijnt het album ‘Merry Christmas’.

Over zijn nieuwe album vertelde de zanger dat het 100% klaar is, het mixen, alles…… een goed, ouderwets Rod Stewart album met veel mandoline en akoestisch gitaarspel en fluit en een goede verhaallijn. Tot nu toe telt het album 10 tracks. Een 11e track, getiteld ‘Love the Life You Life’, zou ook zomaar de titel track kunnen worden. Stewart dankt Jim Cregan (met wie hij al jaren lang samenwerkt) voor de mogelijkheid om weer terug te kunnen keren in de rock scene.

Rod vertelde: “Een jaar geleden zat ik thuis in mijn huis in Engeland toen Cregan langs kwam en zei kom op, laten we een nummer gaan schrijven. Ik zei nee, ik wil niet gestoord worden, die dagen zijn voorbij. We gingen zitten en ik begon een melodie te neurien. Cregan nam het mee, stuurde het terug en zei, luister, het klinkt best goed. Dus schreef ik er een tekst bij en sindsdien gaat het weer als vanouds. De songs blijven komen. De onderwerpen zijn wat meer volwassen, er zijn geen teksten te horen als ‘Do You Think I’m Sexy’ of ‘Hot Legs’. Ik denk dat het nummers zijn waarin mensen zichzelf kunnen vinden”.

Deel: