Het derde album van de Ierse band The Script heet simpelweg ‘#3’ De Ierse band, bestaande uit Danny O’Donoghue, Mark Sheehan en Glen Power behaalden met hun eerste 2 albums al enorme successen. Debuut album ‘The Script’ en opvolger ‘Science & Faith’ behaalden beiden de dubbel platina status. Of dat met het derde album zal gaan lukken is nog maar de vraag.

De eerste single ‘Hall of Fame’ is een samenwerking met will.i.am. en lijkt de tot op dit moment grootste hit van de Ieren te worden. Vreemd, want het nummer is geen hoogdraver te noemen, en dat terwijl het goed geteld het beste nummer is van de hele plaat. Een plaat die vol staat met de bekende zoetsappige boyband-achtige songs waarvan we The Script zo goed kennen.

‘#3′ staat vol met een opsomming van vrijwel allemaal dezelfde soort liedjes. Niet slecht, maar geen een die er duidelijk bovenuit stijgt. Hier en daar een afwisseling, maar je moet goed luisteren om die te horen. Afwisseling bestaat op het album uit zo nu en dan wat raps, maar om over die raps nu direct naar huis te schrijven, nou nee.

De raps bestaan voor het grootste deel uit vloeiers waar Eminem zo’n 20 jaar geleden al afstand van zou hebben gedaan en die een gevorderde amateur-rapper nog niet eens mee op het plaatselijke dorpsfeest zou durven te staan. Helaas voor the Script is de rest van de muziek ook niet veel beter dan een allooi dat wij heel simpel zouden bestempelen als tussenalbum. Het lijkt alsof de Ieren na twee succesalbums van het management of de platenmaatschappij verplicht nog een album moesten uitbrengen in 2012, wat er dan overduidelijk inspiratieloos uit is gekomen.

Enige inspiratie zit er nog net in ‘If You Could See Me Now’ dat Danny O’Donoghue schreef na het overleiden van zijn vader. We zullen hem er enige credit voor geven, want verder is het hele album slechts een matig vervolg op de eerdere twee albums, met als enige verschil dat er wat meer (slechte) rap op te horen is, terwijl dat goed uitgevoerd, het het album een flinke boost had kunnen geven. Een gemiste kans. (5/10) (Phonogenic/Sony Music Netherlands)

Deel: