Met trots en vroeger dan ooit kan de organisatie van Pinkpop de eerste headliner aankondigen en wel de Amerikaanse punkrockband Green Day. Mede op verzoek van de band worden alle shows op de Europese festivals op 10 oktober aangekondigd en in dit geval ook die van Pinkpop 2013. De band stond in 2010 al eerder op Pinkpop en was toen een eclatant succes. Intussen is Green Day wereldwijd gegroeid en speelt ze overal de stadions plat. Daarom is de band nu tot absolute headliner gebombardeerd door ze het festival te laten afsluiten.

Zoals eerder al bekend werd gemaakt zal volgend jaar Pinksteren voor de derde keer worden verplaatst en zal Pinkpop derhalve plaatsvinden in het weekend van vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni 2013.. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma, vindt plaats op woensdag 20 februari 2013 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 23 februari 2013. Er kunnen voor deze datum al kaarten op het internet worden aangeboden maar koop deze niet, dit zijn valse kaarten! Kijk voor meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl.

Pinkpop zal in 2013 voor de 44ste keer plaatsvinden, een uniek record. Sinds 1990 is Pinkpop opgenomen in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival in Europa (maar volgens velen zelfs van de wereld). De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop 17 keer werd gehouden. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en zal daar in 2013 voor de 26ste keer plaatsvinden.

Deel: