Na het daverende succes tijdens het Big Rivers festival wist de organisatie van Jazz and Beyond zeker dat deze band terug moest komen voor een club optreden en dat doen ze. Op zaterdag 13 oktober a.s. gaat het absoluut een groot muzikaal feest worden met deze 8-mans formatie met leden van o.a. The New Cool Collective.

Zelf omschrijft Sinas hun muziek als ‘Global Dancefloor Music’. Het geeft aan waar Sinas voor staat: dwingende beats, onweerstaanbare grooves en pakkende melodieën uit alle windstreken. Zoals ook te horen is op hun twee albums. Sinas brengt meerdere culturen en invloeden samen tot groovende dance. Bandleider en saxofonist Wouter Schueler verrast met sterke composities en slaagt er in om een perfecte bezetting samen te stellen die zijn ideeen kunnen vertolken.
Na de release van het debuutalbum Global Explorations (2008) ging het hard met Sinas: optredens op talloze festivals en podia, airplay op nationale radio en sessies voor VPRO radio en NPS/Cultura 24.

Na de release van het album Intergalactic Freedom (2010) speelde sinas oa op Noorderslag, bij VPRO`s vrije geluiden TVned1 en in clubs als: Paradiso Amsterdam, Paard Den Haag, 013 Tilburg. In een tijd waarin onze samenleving steeds argwanender lijkt te worden jegens alles wat vreemd is, is de muziek van Sinas juist een eerbetoon aan alles wat culturen, mensen en muziek verschillend maakt.

Jazzpodium DJS
Grotekerksplein 1 – Dordrecht
Entree 7 euro – 3,5 euro voor leden
Deur open 21:30u / Aanvang 22:30u

Deel: