Het trieste nieuws bereikte ons dat Nick Curran gisteren op 35 jarige leeftijd de strijd tegen kanker heeft verloren. Nick Curran (30-09-1977) startte zijn professionele carrière toen hij zich op 19 jarige leeftijd aansloot bij Ronnie Dawson. Hoewel Dawson van origine een rockabilly muzikant is kwamen op zijn optredens ook veel blues en punk liefhebbers af. Van Dawson leerde Curran dan ook om zich niet in een hokje te laten stoppen. Na Dawson toerde Curran nog 2 jaar met Kim Lenz in haar backup band The Jaguars. Ook speelde hij mee op haar album “The One And Only”.

In 1999 kwam Currans debuut album “Fixin’ Your Head” uit, gevolgd door Nitelife Boogie in 2001. In 2004 kwam het 3e album, “Dr Velvet”, uit, met op 2 nummers de medewerking van Jimmie Vaughan. Van 2004 tot 2007 was Curran bandlid van The Fabulous Thunderbirds. In die tijd begon Nick ook samen met de bassist Ronnie James de punk band Deguello waarvan hij zei dat het klonk alsof Little Richard zong met The Ramones. Na een solo optreden in 2008 werd Curran geïnspireerd om een nieuwe band te beginnen: The Lowlifes. Hiermee ging hij terug naar zijn roots van de rock ’n roll. Tevens speelde hij in de punk/rock ’n roll band The Flash Boys.

In het voorjaar van 2010 werd er kanker bij hem geconstateerd waarvan hij in de loop van het jaar genezen werd verklaard. Toch kwam deze in april 2011 terug en aan de gevolgen hiervan is Curran gisteren overleden.

Deel: