De Braziliaanse hitsensatie Gusttavo Lima was afgelopen donderdag, 4 oktober in Nederland voor een optreden in de Amsterdamse club The Sand. Het was voor het eerst dat de Braziliaanse zanger een bezoek bracht aan Nederland. Uit handen van Mr. Top 40 – Erik de Zwart – kreeg Gusttavo een unieke Top 40 Award uitgereikt. Dit in verband met zijn record aantal weken op nummer één staan in de Top 40. Het oude record stond met 12 weken op naam van Marco Borsato (Dromen zijn bedrog). Gusttavo Lima ging hier met dé zomerhit van dit jaar ‘Balada’ overheen en bleef de lijst maar liefst 13 weken domineren. Ook kreeg Gusttavo Lima ’s-avonds tijdens het concert een tweede verrassing in de vorm van een dubbel platina award voor zijn single ‘Balada’. De zanger was ontroerd en erg aangeslagen door deze bijzondere waardering. “Nederland is een bijzonder land en ik ben erg blij dat mijn muziek hier zo wordt gewaardeerd”, aldus Gusttavo Lima.

Deel: