Tijdens de 56e editite van het Londense filmfestival zal de documentaire 'Crossfire Hurricane' over de Rolling Stones in première gaan. De organisatie laat weten dat de bejaarde rockers alle vier tijdens deze première aanwezig zullen zijn. De documentaire van Brett Morgen gaat over de gehele carrière van de Stones. Onder andere zal er veel commentaar van Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en Charlie Watts te horen en zien zijn, alsmede veel archiefmateriaal.

Niet alleen Mick, Keith, Ronnie en Charlie zullen te horen en te zien zijn, ook de ex Stones leden Bill Wyman en Mick Taylor zullen hun zegje doen. In oktober is Crossfire Hurricane' te zien op de BBC, dit kort voor de officiële première. De kans is aanwezig dat de documentaire ook in ons land te zien zal zijn, maar dit jaar niet meer. We moeten dus nog even geduld hebben…..

 

 

 

gaat tijdens de 56e editie van het London Film Festival in première. De bejaarde musici maken alle vier hun opwachting, laat de organisatie weten. De aanwezigheid van de vier rockers op de rode loper is opmerkelijk. Eerder lieten de mannen verstek gaan bij zowel de openings- als sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Groot-Brittannië, waar juist veel Britse muziekgrootheden acte de présence gaven. De film van Brett Morgen beslaat de hele carrière van de band, die dit jaar zijn vijftigjarige bestaan viert. De film bevat veel archiefmateriaal en commentaar van de vier leden, Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en Charlie Watts. Ook voormalige leden Bill Wyman en Mick Taylor komen aan het woord. Crossfire Hurricane verschijnt volgende maand in de Britse bioscopen en is kort daarvoor ook op de BBC te zien. De film verschijnt in november op de Amerikaanse betaalzender HBO. HBO Nederland laat weten dat de film wellicht ook in Nederland wordt uitgezonden, maar dat zou dan volgend jaar zijn.

Deel: