Eerder meldden wij dat het Legends Festival wat gehouden zou worden op bevrijdingsdag was afgelast. De organisatie heeft laten weten dat het festival een tweede kans krijgt en nu gehouden gaat worden op zondag 16 september in het Mheenpark in Apeldoorn. De reden dat het festival niet doorging was omdat de gemeente Apeldoorn de vergunning had ingetrokken. De organisatie beweerde dat na een geldkwestie het bedrijf wat voor de beveiliging tijdens het festival zou zorgen zich had teruggetrokken. De veiligheid voor de bezoekers kon dus niet worden gegarandeerd.

 

De artiesten – waaronder Kayak, Hans Vermeulen, Brainbox, The Amazing Stroopwafels, Massada, Powerplay, De Bintangs, Time Bandits, en Focus – die toen op het affice stonden hebben toegezegd een optreden te komen  verzorgen.

 

 

 

 

 

Het Legends Festival in Apeldoorn keert terug op een nieuwe datum en neemt de eerdere bevestigde artiesten mee. Foto: NU.nl/Huub Krauth Dat meldt organisator Slagmedia Artists. Aanvankelijk zou het popfestival met nederpopbands worden gehouden op 5 mei, maar de gemeente trok twee dagen voorafgaand aan het evenement de vergunning in omdat de veiligheid niet gegarandeerd zou kunnen worden na het terugtrekken van het beveiligingsbedrijf. Slagmedia verwachtte dertigduizend bezoekers. "Deze derde partij kon het plan één-op-één overnemen, alles was voor tweehonderd procent geregeld", meldde Slagmedia aan NU.nl over een nieuw aangenomen beveiligingsbedrijf in mei, maar het gemeentebestuur was niet overtuigd. Desondanks keert het Legends Festival nu terug op de oorspronkelijke locatie in het Mheenpark in Apeldoorn, op zondag 16 september. Ook de eerder bevestigde acts, waaronder Hans Vermeulen, Kayak, Brainbox, Massada, Time Bandits, The Amazing Stroopwafels en Focus, hebben wederom toegezegd te komen optreden.

Deel: