Rapper Fresku bracht afgelopen mei zijn tweede album uit, getiteld ‘Maskerade’ Een album van uitersten; van bijna pijnlijk persoonlijke zelfreflectie tot schaamteloze persiflage. Op vrijdag 31 augustus, op Magneet Festival, op het Zeeburgereiland te Amsterdam, zal hij een speciale, veelzijdige èn eenmalig, twee uur durende circusshow presenteren. Verwacht het onverwachte!

Aan de jongens van The Don’t Touch My Croque-Monsieurs (TDTMCMs), die momenteel hoge hoge scoren met hun hit Amsterdam Noord, is de eer om deze muzikaal hoogstaande avond af te sluiten. Verder staan Lola Kite en Mozes and the Firstborn in de beruchte Magneetbar, bekend geworden op Lowlands. Maar dat is nog niet alles, Magneet Festival zou zichzelf niet zijn als er in de diverse areas vermaak van allerlei pluimage zou zijn. Zo staat BMKLTSCH Records, label van onder andere Nobody Beats the Drum en Skip & Die, in de Willy Wodka tent. In de Tipi kun je lachen om de cabaretiers van Improv FM.

Meepraten over belangrijke zaken des levens kan bij Deep Journal in de Jazz Club. Daar interviewt Daan de Wit de Amerikaanse schrijver en criticus op het buitenlandse beleid van de VS, Webster G. Tarpley. Tarpley zal ook een voordracht houden. Uiteraard is verder er veel kunst, straattheater, dans en verrassingen op Magneet Festival.

Magneet Festival is bijzonder omdat iedereen een onderdeel kan zijn van de programmering. Bezoekers kunnen zelf de invulling van het programma bepalen door ideeën in te dienen op magneetfestival.nl. Vervolgens mag iedereen stemmen op deze ideeën op het internetplatform. De leukste, populairste en meest haalbare ideeën zijn daadwerkelijk terug te zien tijdens Magneet Festival. Dit jaar is er al een recordaantal van 320 ideeën voor de invulling van het festival ingediend. Het gehele festival duurt van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 16 september.

Deel: