Het zit er weer op. De 19e editie van Swingin’ Groningen is ten einde. We kijken met z’n allen terug op een succesvolle editie die zich kenmerkte door de regen die niet viel, de zon die maar bleef schijnen, de vele enthousiaste bezoekers, de volle en gezellige pleinen, bijzondere en energieke optredens, verrassende jonge talenten en bovenal een ontspannen sfeer.

De optredens tijdens Swingin’ Groningen waren energiek en bijzonder te noemen. Vele jonge talenten lieten zich van hun beste kant zien en bewezen dat ze bezit konden nemen van het podium en het publiek in konden pakken. De reeds gevestigde namen lieten het publiek genieten, verhoogden de sfeer en gaven het beste van zichzelf. Vele artiesten hebben ons laten weten te hebben genoten van het festival en het publiek en graag terug te willen komen naar Groningen.

Randy Brecker gaf op vrijdagavond samen met Mike del Ferro een fantastische show weg. En dat Randy Brecker ook graag zijn eigen ervaring deelt met studenten bewees hij tijdens het optreden dat hij samen verzorgde met het New York comes to Groningen Topensemble. De kwaliteit van het optreden was al geweldig tijdens de repetities. De studenten van het Prins Claus Conservatorium – onderdeel van Hanzehogeschool – speelden alle nummers probleemloos mee. Randy Brecker was zeer verrast en kwam dan ook met veel plezier op zaterdagavond terug voor een optreden op het Waagplein.

Zowel de Ellebogenbuurt als de Grote Markt heeft kunnen genieten van altsaxofoniste Susanne Alt. Samen met haar band gaf ze een daverend optreden in de Ellebogenbuurt. Daarna ging ze gelijk door om samen met the Jamal Thomas Band mee te spelen op de Grote Markt. Via haar eigen twitter schreef ze dan ook: ‘Swingin’Groningen was great! started the evening with my own band, then joined Jamal Thomas Band feat Fred Wesley! #funkygoodtime #goodnight’

Daarna was het op de Groote Markt tijd voor Mezzoforte. De fusionlegendes uit Ijsland speelt de laatste tijd gelukkig weer wat vaker in Nederland en of het nu hun nieuwe muziek is of de gouwe ouwen, zoals die ene wereldhit ‘Garden Party’, de mannen blijven gewoon de pan uit swingen.

De hele Grote Kromme Elleboog stond vol met massaal toegestroomd publiek om Madeline Bell ft. Dolf de Vries trio te bekijken en beluisteren. Madeline Bell maakte de verhalen waar. Ze gaven een geweldige show weg en Madeline Bell sloot af in het Nederlands: Fijne avond, tot ziens, doei! Ze kreeg een daverend applaus

Foto Mezzoforte (c) archief Maxazine: Marcel Hakvoort

Deel: