Mick Jagger heeft tijdens een interview voor een Britse krant bevestigd dat de Rolling Stones dit najaar hun eerste concerten zullen gaan geven sinds vijf jaar. Vanwege hun 50-jarig jubileum gaan er verschillende geruchten rond over hoe ze dit feit willen en zullen gaan vieren. De stones gaven hun allereerste optreden in 1962 in de Marquee Club. Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en Charlie Watts waren aanwezig in het Someset House toen een expositie van foto’s gemaakt tijdens hun lange carriére werd geopend.

Toen er gevraagd werd wanneer de Stones weer gaan optreden antwoordde Jagger met “in het komend najaar”. Recentelijk kwamen de mannen in New York bij elkaar om te oefenen, voormailg Stones bassist Bill Wyman voegde zich erbij, maar reageerden niet op de vraag of er tourplannen zijn. Jagger zei: “Jullie zullen ons snel weer zien. Het is erg leuk om weer samen te zijn, er komen veel herinneringen naar boven. Het is niet te geloven dat er al 50 jaar voorbij zijn. We hebben samen een beetje rondgehangen, elkaar weer regelmatig gezien en we willen weer gaan optreden.

Keith Richards veogde er aan toe dat het lijkt alsof je een kamer vol herinneringen binnenloopt. “Het is fantastisch om weer met de bandleden samen te zijn, maar ik kan nog niets prijsgeven over eventuele shows. My lips are sealed!”. Geruchten gingen rond dat de band op zou treden tijdens de Olympische Spelen welke dit jaar in de Britse hoofdstad Londen gehouden gaan worden. Jagger liet weten dat de reden dat dit optreden niet doorgaat komt doordat hij van mening was dat de band nog niet klaar was om weer op te gaan treden. De laatste concerten die ze gaven dateren alweer uit 2007.

Deel: