Het is 19.30 als de deuren openen van de Effenaar en al snel vult de kleine zaal zich voor de releaseparty van Fresku’s nieuwe album ‘Maskerade’. Na even wachten betreedt Ali B het podium, om het publiek alvast op te warmen. Het grote voorprogramma vertelt wat hij waardeert aan Fresku, onder andere dat Fresku zijn ziel en zaligheid in z’n muziek legt en dat je dat ook kan voelen. Als zo’n ervaren rapper dat over je zegt zit het wel snor.

Vervolgens haalt Ali Fresku het podium op zodat hij voor een uitverkochte zaal kan beginnen met het nummer ‘Maskerade’, gelijknamig aan het album wat goed word ontvangen door het publiek. Vervolgens kwam het publiek helemaal los op ‘Lintworm’, met het bijpassende lintwormdansje door een levensgrote lintworm, grapig gevonden door de Eindhovense hiphop-artiest. Tussendoor kwamen er nog 3 nummers voorbij van zijn debuutalbum, ‘Nieuwe Dag’, ‘Twijfel’ en ‘Kutkop’ en ook die werden goed ontvangen door de volle Effenaar. Bij ‘Kutkop’ kon Fresku het niet laten om een streek uit te halen waar mee hij ook laat zien over acteerkwaliteiten te beschikken; Hij struikelde waarna hij door zijn maten Khalid en Fouad overeind geholpen moest worden. Fresku’s gezicht zat helemaal onder het bloed en vrijwel heel de zaal trapte erin, zelfs zijn moeder waardoor Fresku zelf in een deuk lag.

In samenwerking met Brace werd het nummer ‘Bijna Daar’ ten gehore gebracht. Het nummer ‘Cirkels’ is een duet met Izaline Calister, waarbij Fresku laat zien dat hij zijn Curaçaose roots niet zal vergeten en daar ook trots op is. In de zaal waren veel dierbaren aanwezig waaronder zijn vader die speciaal uit Curaçao was overgekomen, zijn moeder, zus en jongere broert Berthil waren ook aanwezig, broertje Berthil Reymound heeft tevens de nummers ‘Quanta Mas’ en ‘Lyndsey’ geproduceerd.

Aan het eind van het concert werden alle aanwezige dierbaren van Fresku het podium opgeroepen, waarna Fresku onder het nummer ‘Littekens’ op zijn knieën ging en zijn vriendin Lieke ten huwelijk vroeg. Stoer, op het podium onder toeziend oog van alle dierbaren, maar gelukkig beantwoorde Lieke zijn vraag met een volmondig ja. Een geweldige afsluiter van een superavond!


Deel: