Op zaterdag 2 juni 2013 staat Rush in Ziggo Dome te Amsterdam. De band keert terug met "Clockwork Angels", het eerste studioalbum van het rocktrio in vijf jaar komt uit in juni 2012 en zal ondersteunt worden door een uitgebreide tour. Met meer dan 40 miljoen wereldwijd verkochte platen en talloze uitverkochte tours is Rush, bestaande uit Geddy Lee, Ales Lifeson en Nel Peart, niet alleen één van de meest inventieve en indringende, maar ook één van de populairste rockbands. 

De catalogus van Rush omvat klassiekers als hun gelijknamige debuut uit 1974, "2112", "Moving Pictures", "Test For Echo" en "Vapor Trails". Het recentste studioalbum, "Snakes & Arrows", van Rush stamt uit 2007. Naast hun commerciële succes heeft Rush ook een aantal Juno Awards en verscheidene Grammy nominaties mogen ontvangen, waaronder eentje voor de geprezen documentaire: "Rush: Beyond The Lighted Stage", die tijdens het gala van dit jaar werd gedraaid.

De opnames voor Clockwork Angels begonnen in april 2010 met Grammy Award winnend producer Nick Raskulinecz (bekend van Foo Fighters en Deftones), die al met de band samenwerkte op hun laatste studioalbum. "Clockwork Angels" vertelt het verhaal over de zoektocht van een jongen door een overvloedige en kleurige wereld van steampunk en alchemie, die hij in zijn dromen probeert te volgen. Een verhaal over onder andere verdwenen steden, anarchisten en een klokkenmaker. De laatste wil elk aspect van het dagelijkse leven met precisie vastleggen. Met hun muzikale vakmanschap en energie zal Rush dit verhaal vertalen naar het podium in Amsterdam.

Foto (c) Sander van den Berg/Maxazine.nl

Deel: