9 jaar na het verschijnen van het laatste studio album (Millbrook USA) werd het tijd dat de heren van Neerlands meest succesvolle en wellicht beste rockband met nieuw materiaal komen. Golden Earring is immers “still going strong” en trekt nog altijd volle zalen maar album nummer 32 liet op zich wachten. Na meer dan 50 jaar is de drang er bij de heren wel af, ze hoeven zich niet zo nodig meer te bewijzen met nieuwe songs maar hun laatste creatie ziet vanavond dan toch het levenslicht. Donderdagavond was de releaseparty van “Tits ‘n Ass” in een bomvol en warm Paradiso.

Ronald Plasterk is uitgenodigd om het eerste exemplaar te overhandigen. Vanaf een briefje verteld hij over zijn herineren aan Golden Earring waarbij hij een paar keer door het publiek gecorrigeerd word op juiste songtitels. Golden Earring houdt niet van aankondingen en tierelantijntjes dus zodra Dhr Plasterk klaar is mijn zijn verhaal krijgt hij nog net genoeg tijd om de bandleden te voorzien van een schijfje alvorens hij snel moet maken dat hij wegkomt want de heren willen beginnen.

Tijdens de showcase in de poptempel van Nederland staat “Twilight Zone” als opener van de avond om daarna de helft van het nieuwe album te laten horen aan het publiek. Uiteraard afgewisseld met klasiekers als “Another 45 Miles” en “Radar Love”. Een gegeven waar de band nooit meer onderuit zal komen. Er kan immers niet live gespeeld worden zonder deze nummers ten gehore te brengen.

Naast die-hard fans, radio2 prijswinnaars en andere geintreseerde zijn er, zoals je mag verwachten bij een albumpresentatie van een band van dit allure, ook veel BN’ ers aanwezig. Ze hoe hun vrienden en muzikale voorbeelden de wereld verrijken met nieuwe songs. De band brengt alles overtuigend en de zeer ervaren muzikanten (aangevuld met Jan Rooymans op toetsen, Hans Klein op gitaar en een achtergrondkoortje) presenteren hun nieuwe kindjes ware het klasiekers die ze al jaren spelen.

Een uitverkocht Paradiso is meer dan overtuigd en de merchandisestand kan na afloop de CD’s, Lp’s en t-shirts dan ook niet aangesleept krijgen.



Foto’s (c) 2012 Sander van den Berg

Deel: