'Maskerade', het nieuwe album van Fresku zit weer vol verrassingen van serieuze nummers tot komische nummers zoals in Maskerade al word gezegd, Fresku zet zelfhaat om in zelfspot. Deze keer heeft Fresku ook weer mooie samenwerkingen op Maskerade zoals het nummer 'Bijna Daar' met Brace en ook met de producers Teemong, Y'skid en Louis Bordeaux, maar ook 'Hedde Druk Sop' met Cabaretier Theo Maassen, waar de videoclip al van uit is gekomen. Deze is alleen niet geschikt voor tere kinderzieltjes en wordt door sommigen als schokkend gezien. Fresku vindt dit zelf niet omdat het niet gemeend, is wat er in de clip te zien is.

Studio Pluriform heeft voor het artwork gezorgd op 'Maskerade', iets dat zeer geslaagd is en naar de ideeën van Fresku is uitgewerkt en daar mooie tekeningen bij gemaakt hebben. Zo is voor elk nummer een artwork online gezet, dat te bezichtigen was van 24 april tot aan vandaag; De dag dat 'Maskerade' in de winkels ligt.

Fresku heeft op 'Maskerade' ook 2 nummers aan zijn dochter opgedragen. Eén daarvan is 'Alisha', het eerste nummer waarin Fresku de liefde voor zijn dochter beschrijft in een waar muzikaal gedicht met veel gevoel. In het nummer 'Blind' beschrijft Fresku dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is en dat je ook goed op moet letten in de business, met wie je zaken doet in de scène. Een nummer dat Fresku samen maakte met Shockie.

Fresku beschrijft in het nummer 'Keuzes' de situaties waardoor onzekerheid ontstonden en daardoor de keuzes die hij moest maken, waardoor hij aan zich zelf ging twijfelen maar toch een keus moest maken en door kon gaan. Fresku zegt tevens in het nummer dat hij stopt met rappen, is dit zijn laatste album? Luister het album goed en je komt er achter. Op dit moment is 'Maskerade' zeker het beste hiphop album dat uit is gekomen, een echte must have!  (9/10) (Top Notch)

Deel: