Voor diegenen die de voetbalgekte vanavond wilden ontlopen, heeft de Melkweg iets leuks op de agenda gezet. Want terwijl Barcelona tegen Chelsea aftrapt in de halve finale van de Champions League treedt de Nederlandse rockformatie Kensington op in de poptempel. Nee, hier is voetbal wel het laatste dat belangrijk is. Misschien is het juist daarom dat de zaal voor drie kwart gevuld is met vrouwen.

Hoewel Kensington nog niet zo lang bestaat, hebben ze al een aardige staat van dienst. Zo werden de Utrechters door Radio 3 FM uitgeroepen tot serious talent, mochten ze (onder andere) reeds optreden met The Wombats en verkochten ze al diverse zalen uit. Dat laatste lukt ze in de kleine zaal van de Melkweg niet, maar dat verlies komt ten deel aan degenen die er niet waren; Kensington maakt er een mooi feestje van.

Het is jammer dat de Utrechters geen spanningsopbouw gebruiken. Voor iedere noot geldt hetzelfde principe: zo hard mogelijk spelen! Toch blijkt de energiekloof tussen de band en het publiek niet onoverbrugbaar. Na ruim twintig minuten spelen, komt er beweging in de zaal. Ook wanneer frontman Eloi Youssef aangeeft dat het speelkwartier is afgelopen en de band de poprock verruilt voor serieuzer rockwerk blijft het publiek in beweging.

Vultures
Het is niet makkelijk om publiek los te laten gaan op nieuw materiaal. Desalniettemin speelt Kensington een hoop nieuw werk van hun nieuwe album "Vultures", dat aanstaande 11 mei uitkomt. En met succes, want het feestje kent allerminst inkakmomenten.

Hunting the Robot
De avond werd overigens geopend door een andere talentvolle Nederlandse band: Hunting the Robot. Deze zuiderlingen weten hun rock met een fijne soulstem en een sax te combineren. Hoewel de saxofoon nog wel een duidelijkere rol in hun muziek mag krijgen, is dit zeker een band om in de gaten te houden. Het is in ieder geval een prima band om de avond mee te beginnen.

Deel: