Nuclear Sushi is een onvervalste Old Skool Speedmetalband uit Noord-Brabant. Deze jongens halen hun inspiratie uit de sound van de grote thrash en speedmetal bands van de jaren tachtig. Nuclear Sushi heeft alles wat ze nodig hebben, agressief klinkende vocals, melodieuze twinguitars en een knallende ritmesectie! Zoals ze het zelf graag noemen: Plutonium Powered Speed Metal. 

Nuclear Sushi is begonnen als driemansformatie (Donny, Sven en Maurice) en ze waren dan ook naarstig op zoek naar een zanger en tweede gitaar. Aan het eind van 2009 kwamen de voormalig Sinister Footwear zanger/vocalist Koert van Zon en voor de tweede gitaar Eddy Persijn deze Brabantse line-up versterken. In 2010 namen deze jongens hun eerste demo op en speelden ze hun eerste gigs. In de zomer van 2011 doken deze Brabo-speedmetalisten de studio in (StudioBizz in Oss) om hun debuutalbum op te nemen, genaamd :'Never Shut Up' Wat mij betreft een aardig album! There is “No Excuse” (eerste track) om dit album niet aan te schaffen.

Het tweede nummer is de titel van het album, 'Never Shut Up…' en dat doen deze jongens dan ook niet! 'Never Shut Up' heeft totaal negen tracks (had van mij best meer mogen zijn) en geen slechte ertussen zitten. De uitschieters vind ik zelf 'Never Shut Up', 'Fucking Mad' en 'Live Until I Die…', maar zoals al gezegd, geen slechte tracks ertussen. De heren zijn goed op elkaar ingespeeld en qua muziek klinken de gitaren vet, de drums knallend en ook de bass klinkt heel goed op dit zilveren schijfje. In januari 2012 heeft er een bandwisseling plaatsgevonden, Eddy besloot z'n eigen weg te gaan en nog geen week later was er een waardige vervanger gevonden in Sebas Honing (gitarist, gitaardocent, amateur gitaarbouwer, wandelende gitaar encyclopedie), een gitarist met de nodige ervaring.

Dit betekend waarschijnlijk dat de sound van Nuclear Sushi ietwat anders gaat worden in de toekomst. De huidige bezetting van Nuclear Sushi is dus nu: Koert van Zon (zang) Sven Baaijens (Bass) Donny Dietvorst (gitaar) Maurice Jimkes (drums) Sebas Honing (gitaar). Ten tijde van de opnames was Sebas nog niet bij Nuclear Sushi, maar op een volgende schijf kun je er zeker van zijn dat je flink wat gitaargeweld van hem gaat horen. 'Never Shut Up' is tot stand gekomen door de samenwerking van Nucear Sushi, Peter van Tilburg (mix and mastering) en de Studiobizz Studio (Oss NL). Nu dan de hamvraag, is dit debuut album de moeite waard? Ik zeg ja! Hou je van speedmetal, screamende vocalen, loeiende gitaarpartijen, knallende drums en een bass waar je niet omheen kan? Dan zeg ik aanschaffen die schijf! Mijn eindoordeel voor deze upspeed Brabo-speedmetalisten… 'Never Shut Up' geef ik een ruime voldoende!! (8/10)(Eigen Beheer).

Deel: