Drie jaar geleden zag ik Chef’ Special eens voorbij komen op het festival Artquake in Hoofddorp en vond het een aangenaam geluid. In die drie jaar is er inmiddels veel gebeurd. In maart 2011 kwam hun eerste cd ‘One for the Mrs’ uit, hebben ze het geschopt tot de huisband van ‘De Wereld Draait Door’ en speelden ze op Noorderslag 2012 in de Grote Zaal. Op Noorderslag waren ze Chef’ Special Deluxe, dat wil zeggen; er waren blazers, Pete Philly deed een nummer mee, Baskerville dreunde er nog wat beats in er waren dansers en nog veel meer.

Na dit optreden te hebben gezien werd ik weer zeer enthousiast en zag dat ze in April weer in Groningen te vinden waren. Nu zonder de extra’s dus erg benieuwd hoe dat zou uit pakken. Dat ik niet de enige was die benieuwd was, bleek aan de kaartverkoop. Een uitverkochte Kleine Zaal. Als het voorprogramma Ashtraynutz begint is de zaal al bijna vol en Ashtraynutz met hun jazz/hiphop geluid wordt goed ontvangen. De sfeer zit er al goed in als Chef’ Special op komt. Bij het tweede nummer Scribblin’ wordt er ook al meegezongen en voor je het weet stond de Kleine Zaal al op zijn kop. Hoewel de blazers nu uit een apparaatje kwamen en Pete Philly niet opeens tevoorschijn kwam maakte het concert zeker niet minder.

Met hezelfde enthousiasme staan de mannen van Chef’ Special op het podium en het publiek lijkt te worden aangestoken. Terwijl het publiek bij nummers als ‘Biggest Monkey’ flink met de armen staan mee te “bouncen” doen ze ook graag mee met ‘Slowdown’ als zanger Joshua vraagt of iedereen die staat te willen gaan zitten op de grond. Om vervolgens met z’n allen weer druk te springen wanneer het nummer weer ingaat op een wat stevigere tempo. Bij het nummer ‘Spittin on ye Citystreets’ komt de interactie met publiek weer mooi tot z’n recht door hard ‘Chef’ Special’ te schreeuwen waar nodig. ‘Time flies when you’re having fun’ is een goed te gebruiken gezegde tijdens deze show. Voor iedereen er erg in heeft gaat Chef’Special alweer het podium af. Terwijl fans ‘Lang zal hij leven’ nog in zet voor zanger Joshua die een dag eerder nog jarig was komt Chef’ Special weer. Joshua neemt zijn verlate verjaardagslied graag in ontvangst om daarna te beginnen met het één na laatste nummer van de avond ‘ Stick Around’ . Natuurlijk sluit Chef’ Special af met een knaller ‘My Night Off’, waar nog een dubstep draai aan wordt gegeven waardoor het publiek nog een laatste keer los gaat en tevreden en voldaan de zaal verlaat.


Foto’s (c) 2012 Shanna Wiggerman

Deel: