Dour heeft weer een aantal namen bekend gemaakt en duidelijk is dat het Belgische festival, waarvoor je deze maand in de Maxazine-muziekquiz kaarten kan winnen, ook flink uitpakt met Franse hiphop. Toegevoegd aan de hiphop line-up van het 24e Dour Festival zijn deze week enkele grote namen, waaronder Blackstar, bestaande uit Mos Def en Talib Kweli.

Het nieuwe album van Sexion d’Assaut doet het ontzettend goed bij onze zuiderburen. De 5 MC’s en de DJ van de Franse rapgroep 1995 komen dus naar Dour, samen met de al eerder aangekondigde Orelsan. En als we het over Franse rap hebben, kunnen we niet om Disiz la Peste heen. Hij keert terug met een nieuwe EP, die heel bescheiden “Lucide” getiteld is. C2C komt een staaltje van zijn kunnen geven, achter de draaitafels en zal bewijzen waarom hij viervoudig wereldkampioen DMC is. Een andere turntablist, DJ Odilon ,gaat uitpakken met een eclectische en funky set.

De line-up nadert voltooing, maar er komen nog enkele verrassingen de komende dagen. Begin mei moet het programma volledig rond zijn. Naast deze Franse rappers zijn al eerder een reeks andere grote acts bekend gemaakt, waaronder Franz Ferdinand, Bon Iver, Selah Sue, Ministry, Squarepusher, The Flaming Lips, Atari Teenage Riot, Black Box Revelation, Third World, Napalm Death, Meshugghah en uit Nederland Joris Voorn, The Ex en Textures.

//

Deel: