Op zondag 1 juli vindt de 24e editie van het gratis popfestival Metropolis plaats in het Zuiderpark te Rotterdam. Er zijn meer dan dertig nationale en internationale veelbelovende talentvolle live-acts te zien op verschillende podia. Metropolis zoekt naar relatief onbekende en aanstormende acts die binnenkort niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse muziekscene. In het verleden heeft Metropolis zich op dat gebied al bewezen door onder andere acts als Smashing Pumpkins, The Prodigy, Kula Shaker, Wu Tang Clan, The Strokes, The Killers, The Black Keys, Mastodon en The Gossip te programmeren voordat zij waren doorgebroken. De afgelopen jaren was dit niet anders, met onder andere bands als Jack Parow, The XX, Asteroids Galaxy Tour en The Vaccines. Eind mei worden alle nieuwe namen bekend gemaakt voor de editie van 2012.

Op 1 juli wordt ook de finale EK voetbal gespeeld, daarom start het Metropolis festival dit jaar een uur eerder om 12.00 uur en loopt af om 19.30 uur, ruim voor aanvang van de wedstrijd.

Other Lives (V.S.) – Indie/Folk De Amerikaanse indiefolkband Other Lives uit Stillwater, Oklahoma klinkt met hun vol mooi georkestreerde muziek zo weids als de onmetelijke vlaktes nabij dat plaatsje Stillwater. Eerder waren zij support act van Bon Iver en afgelopen maand speelden ze in het voorprogramma bij de Amerikaanse tournee van Radiohead. Op 1 juli ligt het Zuiderpark in Rotterdam klaar voor de mysterieuze folky tonen van Other Lives. www.otherlives.com

Thee Oh Sees (V.S.) – Garagerock Deze uit San Fransisco afkomstige band gaat al een poosje mee en draait vooral om n man, John Dwyer. Thee Oh Sees is hij begonnen als een uitlaatklep voor zijn experimentele projecten. Met hun energieke live-optreden waren ze onlangs n van de grote favorieten op SXSW in Austin. Goed dat Metropolis daarvoor al besloten had ze naar Rotterdam te halen. www.theeohsees.com

Kraantje Pappie (NL) – Hip Hop Alex van der Zouwen, afkomstig uit Rozenburg en opgegroeid in de buurt van Rotterdam is het brein dat Kraantje Pappie heet. Met woordgrappen in zijn knappe, fantastische flows verleidt hij je tot die lach. En dat alles in originele, catchy tracks die je pakken van begin tot eind. Hij is hotter dan hot en beter dan best! Waar hij zelf niet altijd even goed weet waar Kraan is, weten wij dat wel: Metropolis 2012! www.kraantjepappie.nl

Rats On Rafts (NL) – Postpunk De mix van Britse wave en postpunk van deze vier rasechte Rotterdammers neemt je terug naar de muzikaal ruige jaren 80. Rats On Rafts haalt inspiratie uit de muziek van bands als Stone Roses, Wild Swans en Echo & The Bunnymen en mengt het met een totaal eigen geluid tot een Rotterdamse postpunk cocktail anno 2012. Te zien op Metropolis 3FM Serious Talent Podium. www.ratsonrafts.com

Capeman (NL) – Alternative Rock Onder de naam Capeman (voorheen The Darko) is de Amsterdamse rockband een andere muzikale weg ingeslagen. Stevige alternatieve rock in de stijl van bands als Millionaire, dEUS, Kasabian en Arctic Monkeys. Frontman Darko zingt dromerig als tevoren, maar schudt de luisteraar af en toe ineens flink wakker. www.capeman.nl

//

Deel: