Op 14 mei komt “As It Ever Was” uit, het nieuwe album van Absynthe Minded. “As It Ever Was” is de opvolger van Absynthe Minded’s meest succesvolle album (2009) tot nu toe. Dankzij de grote hit “Envoi” kwam dit album in 6 landen uit en werden er meer dan 60.000 exemplaren van verkocht. Op 8 januari 2010 won Absynthe Minded vier Music Industry Awards, namelijk die voor Hit van het Jaar, beste album, beste rock/alternative en beste groep.

Het nieuwe album “As It Ever Was” werd opgenomen in Parijs, in de La Frette studio, waar oa ook Feist haar album opnam. Achter de knoppen zat Adam Samuels, een jonge producer die als rechterhand van Daniel Lanois al met de groten der aarde werkte. Als producer verdiende hij zijn sporen met de debuut plaat van John Frusciante.

De videoclip van de eerste single “Space” afkomstig van het aankomende album is inmiddels gelanceerd. Echter zal deze videoclip nergens te zien zijn. Tenminste, niet op de klassieke kanalen, zoals YouTube, MTV, TMF of andere internetsites en muziekvideozenders. De video is enkel te zien op ‘mostexclusivevideoever.com’. En alleen als de single op de radio gedraaid wordt. De song heeft namelijk een audio watermark code en zodra het nummer on air is, gaat er een signaal naar de website, en begint de video af te spelen.

“As It Ever Was” ligt 14 mei in de winkels in Nederland en België. In Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje staat de release op 11 juni. Absynthe Minded stelt de plaat eerder al voor aan het publiek met een reeks concerten in 7 landen waaronder twee in Nederland.

Deel: