Tussen de vele fietsen door loop ik richting de openstaande deur waarachter zich een overvolle zaal van ’t Vertrek in Boxmeer bevind. De zaal is inmiddels wat ruimer gemaakt om alle bezoekers, waaronder veel vrienden en bekenden van de band, plaats te bieden. The Naked Sweat Drips hebben met hun ‘Frozen Sparks’ de voorronde van de kunstbende gewonnen en staan binnenkort in de finale in de Melkweg om Brabant te vertegenwoordigen.

Ik kende de groep nog van hun sterke optreden van vorig jaar zomer waar ze tijdens ‘Volt Rocks Out’ in het Weijerpark grote indruk maakte als coverband van de DeWolff. De jonge gasten, tussen de 15 en 18 jaar, spelen rockklassiekers, maar wagen zich ook aan het werk van de Foo Fighters en Queens Of The Stone Age. Afgelopen herfst hebben ze een eigen EP opgenomen in een anti-kraakpand. De EP, geproduceerd door Tjeu Raaijmakers, bevat 5 eigen rocksongs die evenwichtig in elkaar zitten en een goed beeld geeft van hun live sound.

De invloed van DeWolff (drie jonge mannen) is bij deze 6 koppige band duidelijk hoorbaar. Door de aanwezigheid van twee extra gitaristen krijgen ze meer een eigen rock sound. Het Hammond orgel zorgt nog wel voor de psychedelische klanken, maar is minder nadrukkelijk aanwezig dan die bij hun inspiratiebron. Met een strakke harde drum en de iets wat rauwe stem van de beweeglijke frontman creëren ze een uitgebalanceerde rockstijl. Voor een groep dat iets meer dan een jaar samen is, zijn ze flink aan elkaar gewaagd. Dit geeft een energieke rockshow, waar naast een aantal nummers van DeWolff ook hun eigen werk ten gehore wordt gebracht. Met als primeur van hun nieuwe eigen nummer ‘Ruined In Seconds’. Met op het oog zichtbaar gemak en ontspannenheid rocken ze zich twee uur door de avond, waarbij gesteld mag worden dat hun eigen nummers in positieve zin niet opvallen tussen de covers.

De band heeft haar eigen stijl en past die professioneel toe op het hele repertoire. Ze openen met hun grote voorbeeld DeWollf en eindigen, inclusief de toegift, met eigen werk. Ze zijn hun eigen weg ingeslagen, hopelijk zet die weg zich door.

Deel: