Chef’Special opende de zondag op Mainstage. De band die veel bekendheid geniet door DWDD en 3FM zette een leuke show neer. De Mainstage tent liep langzaam vol. Het publiek werd goed meegetrokken in het geheel.

Cabaretier Leon van de Zanden keek bij aanvang van zijn voorstelling een beetje verontwaardigd de zaal in. Met veel Brabanders onder elkaar en een Helmonder komt het echter wel goed. Enigszins afgeleid door een vreemde snuiter met een masker wie dacht dat hij Michael Jackson was, maar Leon zette hem op zijn nummer met een echte Moonwalk. Is dat een multi-talent of wat…. Leon bracht enkele stukken van zijn nieuwe show en de Paaspopse try-out belooft veel goeds over de nieuwe voorstelling.

Klaas van der Eerden mocht na Leon van de Zanden in het Theater enkele stukken van zijn show ‘Breedbeeld’ voordragen. De show van Klaas loopt al een tijdje en dat is te merken. Hij weet precies wanneer hij wát moet doen. De interactie met publiek is er nauwelijks. Extrema is de tent waar ondere anderen Gers Pardoel en Kraantje Pappie een goede show neerzetten. In het begin van de show van Gers Pardoel stonden we verbaasd dat “hij” achter de draaitafels plaats nam en luid zijn eigen naam aan het roepen was. Wat blijkt: het was zijn broer, die als twee druppels water op hem lijkt. De Extrema tent was vol en Gers is met recht verkozen tot 3FM Serious Talent.

Op Mainstage werd alles in gereedheid gebracht voor één van Nederlandse bekendse rockband. Sinds enige tijd zit de formatie in de 2.0 fase, Di-rect. Op de zondagochtend stond Spike nog te rocken met The Deaf in het Paard van Troje. Echter heeft hij zijn optreden moeten staken; Een stagediver raakte erngstig gewond na een harde val. Het weer hield Spike er niet van om met Di-rect een mooi optreden te verzorgen tijdens de derde dag van Paaspop. Het optreden liep allerminst zoals voorspeld. Beide gitaristen hadden problemen met hun apparatuur en ook de afstemming van de monitoren voor het geluid liet nogal te wensen over. Met Marcel als zanger is er heel veel energie en muzikale verandering op het podium gekomen. Het gaat af en toe toch naar het spirituele toe. Al met al een heerlijke show.

Op de ‘Ramblas’, waar diverse kleinkunst-voorstellingen werden getoond waren ook enkele hairstylers. De zangeres die na Di-rect op de Mainstage kwam was vooraf even langs deze hairstylers geweest; De hairstylers gebruikten alleen perslucht om de haren van bezoekers te doen. Selah Sue kennen we ook niet anders dan met een kapsel dat lijkt op een suikerspin. Het lijkt ook wel een beetje haar handelsmerk. De vocale kwaliteiten van Selah zijn veel verbeterd, waar ze voorheen nogal onverstaanbaar zong, hier tijdens Paaspop is daar niets meer van te merken. Met een blower en gekleed in een parelwit shirt staat er een dame op het podium die heerlijke muziek brengt. Niet voor niets heeft ze in het voorprogramma van Prince gestaan.

De afgelopen dagen zijn er veel Brabantse bands en artiesten voorbij gekomen. De Limburgse band Rowwen Hèze mag dan natuurlijk niet ontbreken. De zaal zingt nagenoeg alle nummers in het Brabants-Limburgs mee. De show van de heren is de afgelopen jaren niet veel gewijzigd, maar dat mag de pret niet drukken, de kwaliteit is zeer goed.

De geruchten deden al enkele dagen de ronde over wie de Special Guest zou worden op Paaspop 2012. De geruchten bleken te kloppen. De band die geboekt was, had de dagen voor Paaspop veel publiciteit gekregen omtrent haar nieuwe CD, ‘Shake a Wave’. We hebben het natuurlijk over Go Back To The Zoo. Vorig jaar hadden de heren nog een amateuristische show met weinig inspiratievolle teksten. De heren zijn muzikaal sterker geworden en doen zeker niet onder voor andere bands. Misschien muzikaal gezien wel de beste. Go Back To The Zoo, met zanger Cas, heeft een bepaalde attitude waar niet iedereen van houdt. Het optreden van de heren was redelijk te noemen.

Als afsluiter van Paaspop 2012 heeft de organisatie één van Nederlands beste en langste bestaande bands vastgelegd, De Dijk. Net als bij Rowwen Hèze heeft De Dijk weinig gewijzigd in hun optreden, maar ze blijven goed. Het vermoeide publiek zong met haar laatste energie de nummers mee. Het was een geweldige afsluiting op Mainstage en tevens een fantastische afsluiting van Paaspop 2012.

>>FOTO’s<<

Deel: