De eerste hoofdrol van de eigen Stage Entertainment musical ‘Sister Act’ is bekend, Simone Kleinsma is in seizoen 2012-2013 te zien als Moeder Overste. De musical is gebaseerd op de film waarin Whoopi Goldberg het gangstermeisje Deloris speelt dat, achtervolgd door criminele types, noodgedwongen haar toevlucht zoekt in een klooster met weinig stemvaste nonnen en een strenge Moeder Overste. ‘Sister Act’ zal te zien zijn in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Simone Kleinsma toert op dit moment door het land met de feel-everything-musical ‘Next to Normal’. Vorig jaar stond ze nog met haar eigen succesvolle personalityshow ‘Songbook’ in de theaters. Eerder was zij onder andere te zien in musicals als ‘Sweet Charity’, ‘Les Misérables’, ‘Funny Girl’, ‘Sweeney Todd’, ‘Chicago’, ‘Mamma Mia!’ en ‘Sunset Boulevard’. Simone maakte haar toneeldebuut in ‘One Flew Over The Cuckoo’s Nest’. Daarna was zij te zien in ‘Aan Het Einde Van De Regenboog’ en in haar eigen soloprogramma Simone- ‘Songs From The Heart’. Simone ontving tweemaal de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in ‘Mamma Mia!’ en ‘Sunset Boulevard’.

‘Next to Normal’ is tot en met 9 juni in de verschillende theaters in heel Nederland te zien. De goddelijke musical komedie ‘Sister Act’, een eigen productie van Stage Entertainment, ging na het succes in Londen en Hamburg in april 2011 in première op Broadway in New York. Momenteel is ‘Sister Act’ ook te zien in Duitsland, Italië, Oostenrijk en op tournee door Groot Brittannië. Dit najaar gaat de musical op tour door de Verenigde Staten en in première in Parijs. De rechten voor nieuwe producties van ‘Sister Act’ werden inmiddels wereldwijd verkocht aan onder andere Canada, Australië en Zuid-Korea. De afgelopen jaren heeft Joop van den Ende zich in toenemende mate geconcentreerd op het produceren van eigen musicals waaronder het succesvolle ‘Ciske de Rat’, ‘Ich War Noch Niemals in New York’, ‘Petticoat’ en ‘Droomvlucht’.

Deel: