Paaspop 2012 is nu echt van start. Niet alleen Paaspop maar ook het festivalseizoen is geopend. Tegenwoordig is Paaspop traditioneel de opening van het festivalseizoen. Een eer die ze met trots dragen en ook uitstralen. Er is in Schijndel niets aan het toeval overgelaten. De aankleding van het terrein is geweldig. Alle jaren leert de organisatie hoe het beter kan voor hen en de bezoekers. Met een imposante loopbrug worden de bezoekers geleid naar het festival terrein.

Door enkele stages te verplaatsen heeft de organisatie voor 2012 een overzichtelijk terrein ingericht. Inclusief, een vette knipoog naar LowLands, heeft Paaspop haar eigen schoorstenen. De twee belangrijkste podia springen er uit, Mainstage en Masters Of Rock. De Jack Daniels tent is ook weer vertegenwoordigd. In deze tent zal aanstormend talent de kans krijgen om de bezoekers te vermaken en voor zich te doen winnen. Om dit kracht bij te zetten heeft de organisatie van Paaspop, sponsor Jack Daniels en 3FM de handen ineen geslagen. Op zaterdag worden hier de 3FM Serious Talent awards uitgereikt.

Vrijdag was tot vorig jaar geen officïele dag voor het festival. Maar na het succes van vorig jaar kon dit dit jaar niet uitblijven. Ook dit jaar was de vrijdag uitverkocht. De programmering van de Mainstage was hier verantwoordelijk voor. Sven Hammond Soul was de eer toebedeeld om het festival vanaf de mainstage te openen. Helaas was de tent amper gevuld. Buiten het terrein was een grote groep bezoekers die nog stonden te dringen om binnen te komen. Ondanks de toezegging dat men veel verbeteringen had doorgevoerd bij de toegang liet het enigszins te wensen over. De band deed haar best voor het handjevol publiek wat reeds in de tent stond. Het blijft een lekker band om naar te luisteren.

Na een ombouwperiode was het de beurt aan de Zeeuwse band Racoon. De band gaat al enkele jaren mee. Helaas spatte dat niet van het podium af. De zanger leek zich drukker te maken om zijn hoed dan om het publiek wat voor zijn neus stond. Bart (red. zanger) nam het publiek niet mee tijdens zijn optreden. Tevens was het niet eenvoudig het publiek aan te kijken.

Vorig jaar was rock-mom Anouk de afvaardiging vanuit Den Haag, dit jaar was het Kane die de Mainstage tent ontdeed van haar doek. Het eerste optreden van Kane in de nieuwe formatie, nieuwe drummer en nieuwe bassist. De eerste nummers waren de heren zichtbaar gespannen. Dennis en Dinand waren erg in trans, zó erg dat Dinand tot twee maal toe zijn microfoon liet vallen. Dennis verloor zelfs zijn hoed.

Als afsluiter voor de vrijdag had men Guus Meeuwis & Band aangetrokken. In het begin deden de heren het rustig aan. Maar met de bekendere feestnummers kwam de tent los. De menigte die aanwezig was heeft de kelen schor gezongen. Een beter afsluiter kon Paaspop voor de vrijdag niet wensen.

Deel: