Kill Devil Hill is een samenwerkingsproject van drummer Vinniy Appice (Black Sabbath, Heaven and Hell, Dio) en bassist Rex Brown (Pantera, Down) die getekend hebben bij het label SPV/Steamhammer. Voor de gitaarpartijen staat de zeer ervaren Mark Savon garant en de vocals worden door Dew Bragg onderhanden genomen Kill Devil Hill is een goed debuutalbum van deze zeer ervaren metalheads! Door het stemgeluid van Dew Bragg en de slepende melodie-en van de nummers,neigt het naar de stijl van Alice In Chains te gaan. Maar door de inbreng van wat snellere tracks,zit er toch een geheel eigen sound in.

Je kunt duidelijk horen dat we met zeer ervaren gasten te maken hebben, die zeer op elkaar ingespeeld zijn. Alles is strak gespeeld, de percussie tot in de kleinste details uitgewerkt, die gitaarpartijen… slepend, met zeer goede solo’s erbij. Het bassgeweld van Rex Brown brengt dit album tot een goed geheel… Kill Devil Hill heeft op de cd versie 11 tracks: Het begint met ‘War Machine’, wat een wat sneller gebracht nummer is. Daarna ‘Hangman’ en mijns inziens is de vijfde track het beste nummer van dit album (‘Rise From The Shadows’). Op track 6 staat weer een wat sneller nummer (‘Old Man’) ook weer lekker in het gehoor liggende…

‘Mysterious Ways’ vind ik eigenlijk niet bij het geheel passen, maar zeker geen slechte song! Alleen klinkt het heel anders dan de rest van de tracks… Het album eindigt met ‘Revenge’, wat een waardig einde van dit album is.

Kill Devil Hill wordt uitgebracht op cd, in verschillende LP-versies en op I-tunes. Wat mijzelf betreft; Ik vind het een goed debuutalbum en wil zeker meer van deze gasten horen! En als ze Nederland aandoen tijdens een tour,zal ik ze zeker op gaan zoeken. Nu dan mijn final judgement: Voor ‘Kill Devil Hill’ geef ik je de tip om deze schijf aan te schaffen. Zeker als je een fan bent van Alice In Chains. Het klinkt net even ietsje anders, maar is zeker de moeite van het aanschaffen waard.(8/10)(SPV/Steamhammer)


Deel: