Geboren in een militair ziekenhuis in Lima en opgegroeid in de achterwijken van New York. Van jungle naar jungle staat Immortal Technique niet alleen bekend als straffe rapper, maar ook als mensenrechten activist. De rapper/activist komt op 17 april voor een eenmalig optreden naar ons land, en natuurlijk is dat in de Melkweg. Immortal Technique spreekt zich uit ten opzichte van de politiek, racisme, kolonialisme en andere controversiële onderwerpen. Deze onderwerpen vormen een goede combinatie met de strakke rap skills op het nieuwste album ‘Martyr’.

Het beleid van de Amerikaanse overheid moet het in zijn teksten vooral berouwen. Keer op keer spreekt hij protest uit ten opzicht van de Amerikaanse overheid en het beleid dat zij voeren. De buitengewone rap skills van Immortal Technique zijn niet uit de lucht komen vallen. Gedurende zijn tijd in de gevangenis heeft hij zijn raps tot een zeer hoog niveau gebracht. Hij had alle tijd om zijn raps te perfectioneren en dat heeft zijn vruchten afgeworpen op zijn albums. Het nieuwste album ‘Martyr’ is sinds kort verkrijgbaar.

Nadat Immortal Technique zijn tijd had uitgezeten, besloot hij zijn leven te beteren. Hij nam ‘Political Science’ lessen op de universiteit en besloot de handen ineen te slaan met de non-profit mensenrechtenorganisatie Omeid International.

Immortal Technique reist de wereld rond om zich in te zetten voor deze mensenrechtenorganisatie, maar ook om de grote podia te bestormen. Zijn songs over racisme, oorlog, socialisme, kolonialisme en wereld revolutie zullen ook de Melkweg in zijn greep houden. 17 april in het muziekparadijs aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam.

Deel: