Rapper Brother Ali is weer terug met een gratis EP voor Valentijnsdag, als voorproefje van zijn nieuwe album, ‘Mourning in America and Dreaming in Color’, die op 5 maart uitgebracht zal worden.

Het album begint met de ‘Shine On’ single, een nummer over een man die in een restaurant zit, een enorm mooie vrouw ziet, en slechts een momentje van haar leven wil meemaken. De single is net zo rustig als de rest van het album. Toen die op 10 februari uitkwam, waren fans verrast door de heerlijke verandering en liet een erg goede indruk over het nieuwe EP achter. Het gehele album is dan ook gericht op verhalen die draaien om liefde. ‘The Bite Marked Heart’ is, in tegenstelling tot zijn vorige albums, een enorm laid-back album. Brother Ali’s stem is rustig, terwijl die op vorige albums juist erg energiek was. De verrassende verandering in stijl en beats is totaal niet verkeerd, en zorgt voor een relaxend album die telkens weer te beluisteren valt zonder dat het je zal vermoeien.

http://www.youtube.com/watch?v=TFcUyzpgkyw

Drie dagen later kwam ‘The Bite Marked Heart’ uit, en het was allesbehalve een teleurstelling. Het album heeft een fantastisch goede energie die aan zeven nummers genoeg heeft om een verduiveld goede indruk te maken. Het album is gevuld met soulrijke beats en Brother Ali’s geniale vermogen om verhalen te vertellen op een duidelijke, woordspeelse en vloeiende manier. Het album is volkomen gratis, en is het dus zeker waard eens te beluisteren. (8,0/10) (Rhymesayers)

Gratis en legaal downloaden kan hier.

Deel: